Ce este VreauLa, platforma unor studenți români care face minuni pentru educația copiilor

Ce este VreauLa, platforma unor studenți români care face minuni pentru educația copiilor

Când vine vorba de proiecte menită să aducă educația românilor în secolul 21, platforma VreauLa s-ar putea să fie în top, iar în spatele ei se află doi studenți de la Politehnică, Codruț Lemeni și Mihai Pîrvuleț.

VreauLa.ro are deja o relativă vechime pe piața din România, din aprilie 2020, dar tocmai a beneficiat de o actualizare importantă. Site-ul se extinde cu o nouă secțiune intitulată Vreau La Examen. Aceasta este complet gratuită și facilitează pregătirea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

De fapt, întreaga platformă nu implică vreun cost din partea utilizatorilor, ci doar foarte multă bună voință din partea celor care pot și își doresc să ajute. La această oră, echipa din spatele platformei este în căutarea unor profesori dornici să creeze teste pentru cei 21.000 de utilizatori.

Întregul proiect este realizat în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, iar platforma de e-learning pune la dispoziția elevilor lecții prezentate schematic la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie, dar și teste de autoevaluare. Simulările și testele sunt actualizate, nu desprinse din secolul trecut precum cea mai mare parte a programei școlare, iar rezultatele examinărilor sunt oferite în timp real.

Pe VreauLa.ro sunt oferite peste 300 materiale la șapte materii, 146 teste de antrenament, peste 4000 de întrebări tip grilă, împărțite pe capitole, tips & tricks pentru învățare rapidă. Partea tristă este că, momentan, aproape tot conținutul urcat pe site nu vine de la profesori avizați, ci de la studenți din asociațiile studențești și voluntari din partea Consiliului Național al Elevilor. Cu alte cuvinte, copii ajută copii, în timp ce ministerul Educației se concentrează pe cu totul alte probleme.

“Am lansat această platformă pentru a-i ajuta pe elevi să învețe mai eficient, dar și să se poată autoevalua. Știm cu toții cât de important este să avem instrumentele care să ne permită să învățăm astfel încât să obținem rezultatele pe care ni le dorim.

Până la finalul anului vrem să adăugăm teste pentru toate materiile și să găsim cât mai mulți voluntari care să creeze conținut. Un alt obiectiv este să atragem sponsorizări, întrucât pentru a crește avem nevoie de mai mulți profesori care să facă grile constant”, afirmă Mihai Pîrvuleț, co-fondator VreauLa.

Ca funcții noi, VreauLa oferă acum un mecanism prin care elevii își pot compara progresul săptămânal cu ceilalți utilizatori. În fiecare săptămână este adăugat un test nou pentru ca elevii să fie motivați să lucreze constant. Pe lângă teste, platforma cuprinde materiale educaționale pentru un număr din ce în ce mai mare de materii. La această oră, secțiunile site-ului sunt VreauLaPoli, VreauLaMedicina, VreauLaDrept, VreauLaExamen.

Citește și: