Cadou inedit pentru acești români care așteaptă facturile la curent: când vor citi ce scrie, nu le va veni să creadă

Cadou inedit pentru acești români care așteaptă facturile la curent: când vor citi ce scrie, nu le va veni să creadă

În ultimele luni, scumpirile la facturile noastre de energie electrică și gaze naturale au ajuns să fie la ordinea zilei.

Zilnic auzim despre apariția unui nou val de scumpiri, iar românii de rând se văd puși în situația de a renunța la alte achiziții, pentru a-și permite costul încălzirii și apei calde în acest sezon rece.

Surpriză neașteptată pentru unii români

Totuși, mai există și excepții. De exemplu, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, vine cu o veste neașteptat de bună pentru consumatorii din țara noastră.

Practic, compania a anunțat că nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară.

De menționat este că actuala ofertă expiră la finele anului, dar compania a decis să o prelungească cu încă trei luni, până când românii vor reuși să iasă din iarnă cu bine.

Concret, vorbim despre oferta companiei de 0,25 lei/kWh – energie activă – pentru populație, până la finalul acestui an. Prețul final ajunge la 0,63 lei/kWh, în regiunea Muntenia, cu toate taxele aferente.

Această ofertă poartă denumirea de Viitor Verde și va rămâne neschimbată până la data de 31 martie, potrivit datelor de pe site-ul Hidroelectrica.

Prin urmare, important de menționat este că toți clienții casnici au la dispoziție încă trei luni de zile să semneze un contract concurențial cu Hidroelectrica, în urma căruia vor plăti, timp de un an de zile, 0,25 lei/kWh consumat – energie activă.

Totuși, de la 1 ianuarie 2022, tarifele de rețea vor crește, destul de puțin, totuși, iar Hidroelectrica are mari șanse să se evidențieze pe piață și mai puternic, în fața altor competitori, cu oferte imbatabile pentru consumatorii casnici.

Hidroelectrica are un mare avantaj față de alți furnizori, deoarece nu e forțată să crească tarifele, din cauză că scumpirile vin pe lanț, de la producători. Ea își produce singură energia și de aici puterea de a lansa pe piață oferte bune pentru consumatori, chiar și în această perioadă inflaționistă.

Citește și: