Avionul supersonic care te duce în partea cealaltă a globului în timp record

Avionul supersonic care te duce în partea cealaltă a globului în timp record

Miliardarii lumii nu vor mai zbura cu propriile avioane private cu motorizări clasice ca până acum, și vor renunta și la elicoptere, pentru că, în 2027, va fi lansat un avion supersonic special pentru oamenii de afaceri pentru care banii sunt ultima problema în viață. De asemenea, un altul, va fi lansat pentru pasageri mai mulți.

Noul avion supersonic va fi lansat de Aerion și se va numi AS2. Compania susține că avionul va fi lansat în următorii șase ani și va fi dedicat celor mai bogați oameni din lume.

Conform companiei, noua aeronavă va avea o rază de acțiune de aproximativ 13.000 de kilometri și nu este clar în acest moment dacă acestă performanță oate fi utilizată fără rezerve obligatorii de combustibil.

Nava supersonică și pentru pasageri „obișnuiți”

După ce va oferi acest nou aparat de zbor oamenilor de afaceri, compania și-a propus să se axeze și pe zborurile de linie, oferind și pasagerilor obișnuiți o nouă experiență de zbor, prin noi aparate.

Compania plănuiește să lanseze o aeronavă de pasageri supersonică numită AS3TM, care va transporta 50 de pasageri la viteze peste Mach 4. Până acum, singura aeronavă comercială supersonică era Concorde, iar AS3TM este de aproximativ două ori mai rapidă decât ea.

Aeronava supersonică de pasageri va putea zbura cu viteze amețitoare, de până la 5.000 de km pe oră, susține compania. Pentru AS3TM, compania estimează că va fi lansată până la finele deceniului.

Practic, datorită noii nave supersonice, pasagerii ar putea zbura de la Los Angeles la Tokyo în mai puțin de trei ore. Prin comparație, acest zbor durează aproape 12 ore cu avioanele de azi.

Compania și-a propus că oamenii să poată călători, în mai puțin de trei ore, din oricare punct de pe Glob, în destinația dorită.

Pare o nebunie, nu-i așa? Dar, dacă aruncăm o privire pe evoluția tehnologică a ultimelor decenii, ne dăm seama că totul e posibil și că viitorul din fileme SF pe care le privim cu surprindere, e mai aproape de noi decât ne-am fi imaginat vreodată.

Momentan, rămâne un mister atât costul acestor aeronave, cât și costul unui bilet pentru îmbarcare. Ce știm cu siguranță este că prețul va fi mult mai piperat decât al avioanelor obișnuite, adresându-se unei clase exclusiviste de călători, pentru care timpul înseamnă bani. Mulți!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: