Avioanele electrice, gata de decolare: aceste 10 modele vor fi folosit într-un domeniu cheie

Avioanele electrice, gata de decolare: aceste 10 modele vor fi folosit într-un domeniu cheie

Mobilitatea tinde către zona verde, a sustenabilității, prin folosirea autoturismelor nepoluante, bazate pe energie electrică. Ei bine, tranziția către eco acaparează și sectorul aviatic.

După cum știm, avioanele sunt cei mai mari poluatori din lume. Din acest motiv, sectorul aviatic începe să migreze către zona verde, ușor, ușor, pentru a contribui la rândul sau la combaterea efectelor schimbării climatice la nivel global.

Un pas important în acest sens a făcut de curând compania UPS, care a comandat de la Beta Technologies aeronave electrice (eVTOL). Avionul pe care intenționează să îl utilizeze UPS este ALIA-250, ce are o autonomie de zbor de aproximativ 400 de kilometri, și un volum de marfă de 200 de metri cubi.

Noile aeronave vor fi folosite pentru livrări

Din cauza traficului terestru tot mai aglomerat, care extinde timpii de livrare a mărfurilor, se pare că viitorul transportului de marfă este sus pe cer.

Astfel, aeronavele UPS vor fi folosite pentru a livra încărcături relativ mici de marfă, în timp rapid și fără să afecteze mediul înconjurător.

Mai mult decât atât, noile aeronave electrice au și un alt mare avantaj față de avioanele clasice. Acestea nu necesită aeroporturi și piste speciale de aterizare, ceea ce înseamnă că sunt foarte practice, iar infrastructura necesară pentru astfel de flote de aeronave nu este la fel de solicitantă precum cea dedicată avioanelor din ziua de astăzi.

„Este vorba despre inovație, cu accent pe rentabilitatea afacerii noastre, a clienților noștri și a mediului înconjurător”, a declarat Juan Perez, directorul de informații și inginerie UPS. „Aceste noi aeronave vor crea eficiențe operaționale în afacerea noastră, vor deschide posibilități pentru noi servicii și vor servi drept bază pentru soluții viitoare pentru a reduce profilul de emisii al operațiunii noastre aeriene și terestre”, a mai spus Perez.

Deși au fost comandate doar 10 avioane eVTOL, UPS are opțiunea de a crește achiziția de la Beta Technologies la o flotă de 150 de avioane.

Desigur, aceste aeronave au nevoie de reîncărcare, iar UPS a rezervat și stația de reîncărcare Beta, permițând o reîncărcare rapidă în mai puțin de o oră. Acest timp este suficient pentru ca aeronava să fie descărcată de marfă pe care o transporta și pregătită de un nou traseu.

„ALIA a început ca o schiță simplă, concepută pe principiile de bază ale ingineriei pentru a zbura în cel mai eficient mod posibil. Capacitatea sa de a decola și ateriza pe verticală și apoi de a trece la zborul pe distanțe lungi este o caracteristică definitorie”, transmite Beta Technologies.

„Nevoia de cele mai înalte niveluri de siguranță în aeronavă este asigurată de o redundanță elegantă și o simplitate de control. Membrii echipei BETA își ating obiectivele eliminând fiecare element inutil”, transmite Beta.