Cum te-ar putea transforma Apple, la propriu, într-un robot inteligent: realitatea augmentată, marele pariu

Cum te-ar putea transforma Apple, la propriu, într-un robot inteligent: realitatea augmentată, marele pariu

Apple are planuri mari în zona realității augmentate și mare parte din dispozitivele care vor fi lansate de americani vor fi dedicate acestui scop.

Apple are planuri mari în ce privește realitatea augmentată și vrea să vină cu această tehnologie pe cât mai multe dispozitive lansate în viitor. Și lista acestora e lungă, potrivit zvonurilor din piață. Analistul Ming-Chi Kuo prezice că va dura mai puțin de un deceniu până când Apple va veni cu un dispozitiv care se poate dovedi revoluționar.

E vorba de lentile de contact inteligente, cu realitate augmentată. Doar că americanii fac totul cu pași mici. Vor lansa, până atunci, o cască cu tehnologie similară, mai apoi ochelari inteligenți și ultimul pas îl reprezintă lentilele de contact. Se va întâmpla, cel mai probabil, în 2030.

E vorba, de fapt, de computere extrem de inteligente și sofisticate. Ce le diferențiază de ce este azi pe piață? E simplu: sunt invizibile.

Apple pariază totul pe realitatea augmentată

Lentilele inteligente cu care Apple ar putea veni pe piață în câțiva ani vor fi conectate, cel mai probabil, la un dispozitiv extern. Poate fi, de exemplu, un iPhone, din moment ce nu vor avea procesoare și spațiu de stocare inteligente. Nici nu prea ar fi posibil, deocamdată, dată fiind mărimea lor.

E bine de menționat că o astfel de informație e, deocamdată, la stadiul de zvon. Dar Apple dă semne că s-ar duce fix în direcția prezisă de Kuo.

Dacă americanii vor lansa până la urmă aceste lentile inteligente cu realitate augmentată, atunci realitatea din jurul celui care le poartă va fi extrem de diferită de ceea ce poate vedea ochiul uman. Spre exemplu, poți intra într-un magazin și poți vedea detalii despre produse afișate în mod virtual. Mai mult, nu vei fi nevoit să porți vreo cască sau vreo altă pereche de ochelari. Totul se va desfășura pe retina ta.

Produse în linie cu viitorul

Apple pregătește intens în această perioadă mai multe produse din zona VR/AR/MR. Primul produs al companiei americane din această categorie va fi casca cu realitate augmentată, care ar putea costa undeva la 1.000 de dolari și ar putea fi lansată în 2022.

Viitoarea cască se va concentra pe aplicaţiile de realitate augmentată, însă nu vor lipsi nici funcţiile din sfera realităţii virtuale. Prototipurile actuale cântăresc între 200 şi 300 de grame, însă Apple lucrează la scăderea greutăţii acesteia. Produsul final va cântării sub 200 de grame, urmând să devină una dintre cele mai uşoare căşti, în momentul în care va ieşi pe piaţă.

După 2025, analistul chinez crede că Apple va lansa o pereche de ochelari cu funcţii de realitate augmentată. Aceştia vor fi promovaţi şi vor funcţia ca un produs de AR mobil, care va suprapune informaţii planului real inclusiv în timp ce utilizatorul se deplasează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: