Anunțul care o să-i bucure pe cei care au iPhone: ce se întâmplă pe YouTube

Anunțul care o să-i bucure pe cei care au iPhone: ce se întâmplă pe YouTube

Dacă și tu ca și mine ești pasionat de YouTube și te uiți pe platforma celor de la Google de pe un dispozitiv iOS, cu siguranță vei avea motive de bucurie.

Apple a făcut această funcție disponibilă pentru dispozitivele sale începând cu iOS 14. Majoritatea aplicaților de streaming sunt deja compatibile cu noua funcție, aici mă refer la Netflix, Twitch, Amazon Prime Video, Disney+ sau Apple TV. Cu toate că picture-in-picture a fost lansată pentru Android acum mai bine de trei ani în 2018, Youtube a fost reticentă în a face portarea și pe dispozitivele iOS.

Recent, însă, au promis că vor aduce modul picture-in-picture și pe telefoanele iPhone. De la acel moment și până acum au trecut 2 luni, dar iată că totuși gigantul tehnologic nu și-a uitat promisiunea.

Compania deținută de Google a anunțat zilele trecute că vor aduce modul PiP și pentru utilizatorii de iPhone și iPad. Această funcție va fi disponibilă pentru început pentru utilizatorii americani. Întâi, noul mod de vizualizare a conținutului va fi disponibil doar celor care dețin varianta contra cost a YouTube și anume YouTube Premium. Acest nou mod va fi disponibil pentru testare pentru acești utilizatori începând cu 31 octombrie 2021.

Când va fi disponibil pentru publicul general

Suportul pentru picture-in-picture este ceva care ar fi trebuit să apară de mult timp, iar faptul că YouTube dă semne că urmează să implementeze acest lucru, chiar dacă la început doar pentru cei care plătesc e un semn bun. Din păcate, compania nu a dezvăluit când PiP va fi disponibil și pentru ceilalți consumatori care nu dețin varianta premium.

În ceea ce privește restul lumii și România, în special, lucrurile sunt și mai puțin clare. Astfel, e greu de spus exact când și noi ne vom putea bucura de această opțiune. Probabil, însă, că nu va trece foarte mult timp, iar după calculele mele undeva aproape de iarna lui 2021 sau începutul lui 2022 vom beneficia de această nouă funcție. Acum, dacă am reușit să rezistăm până acum, cu siguranță, vom putea să o mai facem un pic.