04 mart. 2021 | 18:03

Ana Ularu, în industria muzicală: povestea clipului filmat  în urmă cu 7 ani și dezvăluit acum într-o premieră pe YouTube

ENTERTAINMENT
Ana Ularu, în industria muzicală: povestea clipului filmat  în urmă cu 7 ani și dezvăluit acum într-o premieră pe YouTube

Cât timp o urmăreai pe Ana Ularu în seria Netflix Tribes of Europa ea avea în plan și un single care are premiera pe YouTube pe 4 martie. Se numește Meteorologie.

Din februarie, o poți urmări pe Ana Ularu în producția Tribes of Europa pe Netflix. Iar din 4 martie, de la ora 21, îi poți urmări și activitatea în industria muzicală. Melodia Meteorologie e rezultatul colaborării cu Oigăn, muzician veteran al scenei indie din România (Kumm, Robin & The Backstabbers, Moon Museum) și cu Alex Gâlmeanu, care a filmat clipul. Melodia va fi și pe albumul Antimaterie lansat de casa de discuri independentă Underdog România.

Ce e interesant la clip e că a fost filmat în urmă cu șapte ani. În videoul imaginat de artista plastică Ioana Sisea, cea căreia îi aparține direcția artistică, Ana Ularu poartă o rochie, cu un ham (costum de Alexandra Abraham), creat pentru a pune în valoare platoșa de ceramică modelată de Ioana.

Inițial, videoul era gândit ca un mediu de promovare a lucrării plastice purtate de Ana. Și, pe scurt, e o coregrafie despre relația duală dintre interior și exterior. „Un lucru care mă uimește e că materialul ăsta filmat acum șapte ani nu s-a finalizat niciodată într-un proiect coerent în tot acest timp, tocmai pentru că îmi lipsea muzica”, a explicat Alex. „Ioana Sisea mă întreba frecvent ce am de gând să fac cu materialul, iar eu îi tot spuneam că aștept muzica potrivită. E, iată că muzica potrivită a venit”.

Cât despre albumul pe care apare și single-ul Meteorologie, acesta a fost conceput de Oigăn ca o serie de colaborări cu artiști diferiți.

Fiecare piesă de pe album reprezintă o invitație de a participa la ora materiei care îi poartă numele, cu vocalul în rol de profesor și călăuză.

Ana Ularu Meteorologie (1)

Până acum, au fost lansate single-urile: Filozofie, alături de George Gâdei (Travka), Matematică, împreună cu Adrian Despot, Limba și literatura Română, în colaborare cu Lucia, Limba Engleză, cu Ami Crișan, Muzică, alături de „Corul Trurururu” (format din Anna & Raluca Crăciun, Ami Crișan, Dorina Constantin, Lucia, Dana Papadima, Dávid Dáné, Csergő Dominic, Dan Georgescu, Mihai Grama, Vladimir Ivanov, Sebastian Marina, Radu Moldovan, Adi Molnar, Oigăn, Vlad Vârtosu) și Desen, al lui Oigăn.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele