Am putea locui într-o colonie în jurul acestei planete. Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie

Am putea locui într-o colonie în jurul acestei planete. Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie

Mai toată lumea pare că e interesată să ajungă pe Lună, pe Marte sau oriunde altundeva decât pe Pământ. Așa că oamenii de știință cercetează universul ca să afle unde ar putea fi noua noastră casă. Mai nou, se pare că am putea locui într-o colonie în jurul unei planete pitice.

O nouă lucrare propune construirea unei mega-colonii formată din mii de sateliți care orbitează planeta pitică Ceres, aflată în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, potrivit Live Science.

Lucrarea care propune construirea unui habitat uman uriaș, format din mii de structuri cilindrice care ar putea găzdui fiecare până la 57.000 de oameni, aparține astrofizicianul Pekka Janhunen de la Institutul Meteorologic Finlandez din Helsinki. Acesta descrie viziunea sa despre un „megasatelit” format din mii de nave spațiale cilindrice, toate legate între ele într-un cadru în formă de disc care orbitează permanent Ceres, cel mai mare obiect din centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter.

Prima colonie umană ar putea începe să se îndrepte spre Ceres în următorii 15 ani

Fiecare dintre aceste habitate cilindrice ar putea să susțină o atmosferă artificială și să genereze o gravitație asemănătoare Pământului prin forța centrifugă a propriei rotații.

Distanța medie față de Pământ este comparabilă cu cea a lui Marte, conform lui Janhunen, făcând călătoria relativ ușoară, dar planeta pitică are, de asemenea, un mare avantaj: este bogată în azot, ceea ce ar fi crucial în dezvoltarea atmosferei așezării orbitante.

„Îngrijorarea mea este că copiii dintr-o așezare pe Marte nu se vor dezvolta ca adulți sănătoși (în ceea ce privește mușchii și oasele) din cauza gravitației marțiene prea mici”, spune Janhunen.

În loc să construiască o colonie pe suprafața planetei Ceres care are o rază de doar 1/13 raportată la cea a Pământului, coloniștii ar putea utiliza lifturi spațiale pentru a transfera materiile prime de pe planetă direct în habitatele lor. Acest stil de viață orbital ar rezolva una dintre problemele cu care se confruntă oamenii de știință: impactul gravitației scăzute asupra sănătății.

Citește și: