Alexandru Cumpănașu, viral pe TikTok: de ce vrea Poliția să-i închidă contul online

Alexandru Cumpănașu, viral pe TikTok: de ce vrea Poliția să-i închidă contul online

Alexandru Cumpănașu este foarte activ pe TikTok, unde este urmărit de aproximativ 500.000 de elevi români. Fără să surprindă pe nimeni, discuțiile cu copiii sunt mai mult distructive. Din acest motiv, a intrat în vizorul Poliției Capitalei.

Pentru că nu a făcut valuri la alegeri, Alexandru Cumpănașu și-a mutat atenția către mediul online, în scopul de a influența o masă cât mai mare de oameni, fie ei și copii. Din păcate pentru el, Poliția Capitalei l-a luat în vizor în momentul în care a devenit evident că nu are cel mai civilizat comportament, mai ales în interacțiunile cu copiii.

Pe TikTok, Cumpănașu îi prezintă pe profesorii ca adversari ai elevilor și îi indeamnă pe elevi la nesupunere. Un exemplu concret este cel al indemnului de a nu mai face exercitii fizice la ora de sport fiindcă ”înregistrările pot fi puse pe anumite site-uri”. În acel context, el făcea aluzie la pedofilie, fără vreun argument real în acest sens. În plus, înregistrarea orelor desfășurate online este ilegală, iar părinții români au semnat declarații pe propria răspundere în acest sens.

„Vreau și eu să văd dacă vreun profesor va avea tupeul – tupeul! – să încalce legea, să-ți pună note și să te condamne că nu ți-ai făcut tema de vacanță”, îi spune, de pildă, Alexandru Cumpănașu, pe un ton revoltat, unui fan care se plângea că s-a săturat să facă teme de vacanță.

Activitatea. lui Cumpănașu de pe contul său de TikTok a mai fost criticată în trecut, în mai multe rânduri. „Un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor”, astfel l-a descris în urmă cu ceva timp deputatul PNL Pavel Popescu. În opinia parlamentarului, soluția este „suspendarea contului descreieratului numit Alexandru Cumpănașu. Și legislație pentru social media. Asta dacă găsim cu cine să o facem”.

Nu a durat mult până când Cumpănașu a reacționat agresiv și amenințător, pe măsura descrierilor care i-au fost asociate.  ”Un escroc, un nemernic, un jeg care este deputat, are funcție publică, vorbește public, cere public Parchetului, Poliției, instituțiilor statului să ne închidă conturile, să-mi închidă mie conturile!”, a insistat Cumpănașu într-un live pe Facebook.

Pentru context, încă de la finele lui 2019, Alexandru Cumpănașu a făcut subiectul unei investigații DNA și a fost pus sub acuzare de aceeași instituție, pentru furnizarea de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: