Actualizarea utilă de la Google: ce poți face acum, în timp ce te joci pe telefon

Actualizarea utilă de la Google: ce poți face acum, în timp ce te joci pe telefon

Google vine cu actualizarea mult așteptată de către pasionații de gaming pe smartphone. Vitezele mai rapide la internet și date mobile reduc timpul de așteptare pentru descărcările de jocuri.

Combinația dintre divertisment și internet de mare viteză a determinat tehnicienii să pună la punct sistemul potrivit căruia, poți descărca un film spre exemplu în timp ce îl vizionezi. Netflix a făcut exact acest lucru permițând abonaților să vizioneze emisiuni și filme descărcate parțial.

Acum, Google face același lucru pentru jocurile mobile. Cea mai recentă versiune de Android îți va permite să lansezi un joc cu mult înainte de a finaliza descărcarea. Potrivit Google, în cele din urmă vei putea începe redarea titlurilor magazinului Play în câteva secunde.

Mai precis, se spune că jocurile vor fi gata să se deschidă de cel puțin două ori mai repede decât înainte. Un exemplu arată că un joc de 127 MB este gata pentru a fi jucat chiar dacă doar 20% din el va fi descărcat. Deocamdată, utilizatorii se pot înscrie la o versiune beta pentru această funcție, dar Google spune că va deveni în cele din urmă sistemul implicit pentru jocurile din Magazinul Play.

Actualizarea de la Google îți va permite să te joci în timp ce descarci

Gigantul tehnologic a încercat în trecut să dărâme unele dintre barierele din jurul jocurilor digitale. În special, a lansat Instant Games în 2018, care încărca jocul înainte de procesul complet de instalare,în timp ce rivalul său Apple Arcade, Play Pass, permite abonaților să încerce o bibliotecă de aplicații contra unei taxe lunare. Apoi, există Stadia, serviciul Google de jocuri cloud care elimină descărcările de jocuri.

Mai general, funcția de redare pe măsură ce descarci vine la un moment oportun. La fel ca frații lor din consolă și PC, jocurile mobile cresc în dimeniunea pe care o ocupă, o tendință pe care jucătorii au observat-o, odată cu lansarea de jocuri open-world și metaverse precum Genshin Impact și Roblox pe iOS și Android.

Cercetările efectuate de Sensor Tower arată că dimensiunea medie a fișierelor pentru jocurile mobile a crescut cu 76% în SUA începând cu 2016. Ajutarea jucătorilor să treacă mai rapid la acțiune în fața descărcărilor mai mari este, prin urmare, o situație win-win, atât pentru dezvoltatori, cât și pentru utilizatori.