Aceste agenții guvernamentale folosesc platforme de recunoaștere facială fără aprobare. Cum îți colectează datele

Aceste agenții guvernamentale folosesc platforme de recunoaștere facială fără aprobare. Cum îți colectează datele

Aproape două mii de agenții guvernamentale, inclusiv departamente de poliție și școli publice, au folosit Clearview AI fără aprobare.

Buzzfeed News relatează că angajații din 1.803 de organisme publice au folosit controversata platformă de recunoaștere facială fără autorizație.

O bază de date de căutări, care prezintă agențiile care au putut accesa platforma, a fost difuzată către Buzzfeed. A publicat online o versiune a bazei de date, permițându-ți să examinezi de câte ori fiecare departament a folosit instrumentul. Clearview AI a refuzat să autentifice validitatea datelor și a refuzat să răspundă la întrebări.

Clearview AI este o companie americană care a dezvoltat o tehnologie controversată pentru recunoașterea facială în masă. Mai multe țări au protestat împotriva introducerii la scară largă a unui astfel de sistem și au clasificat-o ca fiind ilegală, o invadare masivă de intimitate.

Două mii de agenții guvernamentale au folosit Clearview AI

Clearview AI, fondat de Hoan Ton-That, se comercializează ca o bază de date de recunoaștere facială care poate fi căutată pentru agențiile de aplicare a legii. New York Times a raportat anterior despre Ton-That’s o strânsă asociere cu personalități notorii din extrema dreaptă, iar compania este susținută de investitorul Facebook Peter Thiel.

Scopul companiei a fost să descarce fiecare imagine postată pe rețelele sociale fără permisiunea de a-și construi baza de date – ceva ce companiile de social media în cauză au încercat să oprească. Compania este în prezent investigată atât în ​​Marea Britanie, cât și în Australia, pentru practicile sale de colectare a datelor.

Raportul prezintă modul în care Clearview a oferit încercări gratuite angajaților individuali la organismele publice. Această abordare este menită să încurajeze acești angajați să încorporeze sistemul în ziua lor de lucru și să pledeze pentru ca agențiile lor să se înscrie.

Dar există o serie de întrebări privind libertățile civile, legalitatea, dar și confidențialitatea care rămân fără răspuns cu privire la modul în care operează Clearview. Acest lucru nu a descurajat agenții precum ICE, totuși, să se înscrie pentru a utiliza sistemul, deși alte agenții, precum LAPD, au interzis deja utilizarea platformei.