Acest robot aduce pizza direct în fața casei: care-i compania care ar putea renunța la livratori

Acest robot aduce pizza direct în fața casei: care-i compania care ar putea renunța la livratori

Activitățile de rutină vor fi făcute de roboți, iar această companie de pizza vrea să ducă lucrurile mai departe.

Domino’s, una dintre cele mai mari companii de livrare pizza la nivel mondial, a prezentat un nou robot pentru a livra produsele la domiciliul clienților. E vorba de un robt creat de cei de la Nuro care e, de fapt, un vehicul autonom de dimensiuni foarte mici. Serviciul funcționează deja în Houston, Texas.

Mecanismul e extrem de simplu. Iată cum funcționează.

Robotul de la Domino’s care aduce pizza în fața casei

Mecanismul aplicat de cei de la Domino’s e următorul: clientul dă o comandă pe site sau telefonic, introduce toate datele privind locația și, după ce achită comanda, primește un cod. Mâncarea e urcată în vehiculul autonom, care primește coordonatele pentru a ajunge exact la destinație.

Odată ajuns acolo, clientul e anunțat, vine lângă vehicul, introduce codul de acces primit, ușile se deschid și-și poate ridica comanda.

Pasul făcut de cei de la Domino’s e cu atât mai important cu cât Nuro e primul autovehicul autonom care a primit aprobare din partea autorităților să circule pe străzi. E drept că e vorba de un vehicul mic, care nu pune mari probleme traficului și se deplasează, cel mai probabil, doar pe distanțe mici.

Dar compania a arătat că inclusiv livratorii pot fi înlocuiți de roboți. Și nu-s singurii.

Mai multe companii ar putea recurge la soluții similare, dacă vin cu vehicule care să poată primi aprobare pentru circulație pe străzi. Legea americană diferă în funcție de stat, dar mulți constructori insistă că viitorul e acum al electricelor, dar în curând va fi al mașinilor autonome. Investiții masive în această zonă au companii din tehnologie precum Google, dar și constructori auto cu viziune precum Tesla.

Întrebarea nu e, așadar, dacă, ci când, după cum cred mulți experți.

Citește și: