Acest costum futurist de luptă e anti-glonț și perfect pentru soldați

Acest costum futurist de luptă e anti-glonț și perfect pentru soldați

Dezvoltatorul militar de stat rusesc Rostec spune că următoarea sa generație de armuri de luptă va putea rezista unei lovituri directe dintr-un glonț de calibru 50. Acest costum futurist va fi folosit de soldați pe câmpul de luptă.

Armura, care va fi a patra generație de luptă a armatei Rostec’s Sotnik, sau Centurion, este de așteptat să devină cel mai futurist set de echipamente de infanterie, relatează Task & Purpose. Deși nu este clar când va fi pregătită pentru acțiune.

Acest costum futurist al rușilor le va folosi soldaților pe câmpul de luptă

Indiferent de acest lucru, sistemele de costum de luptă din ce în ce mai îmbunătățite ale armatei rusești sunt un semn că tehnologia militară progresează rapid către scopul de a oferi soldaților capacități aparent supraomenești în luptă.

Deocamdată știm multe detalii despre costumul Rostec din a treia generație, care poate supraviețui unui calibru de 7.62 de milimetri și vine echipat cu viziune nocturnă, un filtru de apă, un sistem de comunicație intern și alte echipamente de înaltă tehnologie.

Dar Samuel Bendett, un expert militar rus de la Centrul pentru Analize Navale, a declarat pentru Task & Purpose că Rusia este „total serioasă” în ceea ce privește respectarea promisiunilor sale îndrăznețe pentru a patra generație de armuri Sotnik.

În comparație cu Rusia, încercările armatei Statelor Unite de a construi armuri de luptă de înaltă tehnologie au rămas cu mult în urmă. Armata SUA lucrează de ani de zile pentru a dezvolta exoscheletele robotizate care sporesc capacitățile fizice ale soldaților, dar Task & Purpose raportează că acestea nu sunt la fel de avansate – sau testate temeinic – ca ceea ce a reușit Rusia să construiască deja.

Armata SUA dezvoltă o armă care pare desprinsă direct din arsenalul lui Iron Man

Armata SUA dezvoltă o armă care pare că face parte din Iron Man. Arma ar putea elimina în mod semnificativ orice mișcare inamică.

Piesa tehnologică este o parte din conceptul armatei care a făcut parte inițial din proiectul de costum „Iron Man” al Comandamentului de Operațiuni Speciale al SUA (SOCOM). Conceptul costumului a fost abandonat la începutul anului 2019, dar stabilizatorul cu un aspect futurist arată că porțiuni din tehnologia sa ar putea ajunge în continuare pe câmpul de luptă.

„Aim Control Enhancer” (ACE) este conceput pentru a îndepărta orice mișcare nedorită pe care o sesizează soldatul. Armata este încă în căutarea unui furnizor de arme care să producă puști automate care ar putea folosi accesoriul, potrivit Task & Purpose.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: