02 mart. 2021 | 13:30

Acest bărbat a mers 180 de kilometri, deși e paralizat. Prin ce tehnologie a fost posibil acest lucru

ACTUALITATE
Acest bărbat a mers 180 de kilometri, deși e paralizat. Prin ce tehnologie a fost posibil acest lucru

În luna februarie, un bărbat pe nume Simon Kindleysides a parcurs un total de 180 de kilometri, în ciuda faptului că a fost complet paralizat de la talie în jos.

Kindleysides, care a folosit un exoschelet robotizat pentru a participa la maratonul din Londra în 2018, a îmbrăcat încă o dată dispozitivul de asistență pentru a strânge bani pentru Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, transmite BBC News.

Bărbatul paralizat se declară fericit că a putut ajuta la strângerea de fonduri

Exoscheletul robotizat i-a redat bărbatului abilitatea de a merge. În fiecare zi, bărbatul îl atașa de corp și călătorea aproximativ șase kilometri, în timp ce folosea niște cârje de mână pentru a-și menține echilibrul.

Kindleysides a îndurat multă durere în timpul strângerii de fonduri – el a declarat pentru BBC că „se chinuie cu adevărat” să termine plimbarea din cauza durerii nevropatice în curs. Dar plimbările erau limitate de exoschelet, nu de Kindleysides. Cam atât de departe ar putea merge înainte ca bateriile picioarelor robotizate să se descarce.

Pe parcursul lunii, Kindleysides a strâns peste 16.700 de dolari  pentru NHS, bani despre care BBC raportează că se vor îndrepta către o unitate de terapie intensivă și o sală de operații pentru copii. Acestea fiind spuse, Kindleysides este ușurat că poate lua o pauză pentru o vreme înainte de a porni în următoarea sa provocare.

Pacienții complet paralizați pot merge din nou datorită exoscheletelor și realității virtuale

Mai mulţi pacienţi paralizaţi din cauza unor vătămări severe la nivelul măduvei spinării şi-au recuperat abilitatea de a-şi mişca picioarele, după ce s-au antrenat cu un exoschelet conectat la creierele lor. Unul dintre ei a reînceput chiar să meargă, cu ajutorul unei perechi de cârje.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat Walk Again Project în oraşul brazilian Sao Paulo, cu scopul principal de a-i ajuta pe pacienţii paraplegici să înceapă să se mişte din nou, cu ajutorul unui exoschelet conectat la creier, potrivit The Independent.