24 iun. 2020 | 14:38

Funcția de pe WhatsApp care a durat o săptămână: ce e obligată să suspende

ACTUALITATE
Funcția de pe WhatsApp care a durat o săptămână: ce e obligată să suspende

WhatsApp este obligată să suspende funcția prin care permitea utilizatorilor din Brazilia să facă plăți direct pe platformă, la doar o săptămână după lansare.

Cea care a obligat platforma să suspende serviciul este chiar Banca Centrală din Brazilia, care spune că a luat această decizie pentru a asigura concurența pe piața sistemului de plăți. Potrivit Bloomberg, banca va evalua potențialele riscuri pentru infrastructura de plată a țării și va stabili, în același timp, dacă WhatsApp respectă reglementările.

La jumătatea lunii iunie, Mark Zuckerberg anunța că platforma va permite, în Brazilia, transferuri de bani și plăți direct în aplicație. Acesta spune că  infrastructura din spatele noii opțiuni se bazează pe Facebook Pay, sistem implementat în câteva țări în Messenger. „Trimisul și primitul de bani devin la fel de simple ca distribuirea de fotografii. Totodată, încurajăm afacerile mici din Brazilia să vândă prin WhatsApp”, a transmis acesta într-un mesaj pe Facebook.

Banca Centrală suspendă funcția de pe WhatsApp

Inițial, compania a lansat o versiune beta în India, cea mai mare piață a platformei, în 2018. Totuși, a avut dificultăți în obținerea aprobărilor de la autorități, ceea ce a făcut să nu mai lanseze serviciul în India. Serviciul a fost lansat oficial pe 15 iunie, în Brazilia. Potrivit Bloomberg, WhatsApp a fost surprinsă de decizia Băncii Centrale, pentru că spune că ar fi fost în legătură constantă cu autoritatea. Compania a început un mic test al serviciului în țară, cu aproximativ o lună înainte de lansarea sa.

„Scopul nostru este să oferim plăți digitale tuturor utilizatorilor de WhatsApp din Brazilia folosind un model deschis și vom continua să colaborăm cu partenerii locali și Banca Centrală pentru a face acest lucru posibil”,  a spus compania într-o declarație.

De asemenea, Banca Centrală a Braziliei a solicitat ca Mastercard și Visa să înceteze să permită plata și transferurile de bani prin aplicație și au avertizat că ar risca amenzi dacă nu respectă regula.