VIDEO Acest robot are 18 metri înălțime și face primii pași în lume

VIDEO Acest robot are 18 metri înălțime și face primii pași în lume

Inginerii din Japonia au construit un robot umanoid gigantic de 18 metri, realizat după franciza SF „Gundam”. Și, da, ți-ar putea aduce aminte de filmul Pacific Rim.

În timp ce construcția robotului a încetinit din cauza pandemiei, inginerii încă lucrează la pregătirea robotului. Un videoclip recent îl arată făcând primii pași, în ciuda faptului că încă îi lipsește capul.

Filmările par să fie accelerate, așa că nu este clar cât a durat procedura. Robotul a reușit să ridice piciorul drept și ne așteptăm la alte progrese ceva mai semnificative. Întregul robot, inclusiv capul, va cântări aproximativ 25 de tone și va putea să meargă aproape oriunde, potrivit Popular Mechanics.

De asemenea, va avea mâini cu degete articulate complet. O singură mână, de la vârful degetului metalic până la încheietura mâinii, se va întinde pe doi metri.

Compania Gundam Factory Yokohama intenționa să aibă un eveniment de previzualizare luna aceasta, dar a trebuit anulat din cauza pandemiei. Robotul a fost menit inițial să fie expus publicului în octombrie. Conform unei notificări de pe site-ul oficial al companiei, această dată a fost, de asemenea, amânată.

Venind cu aproximativ 18 metri înălțime, Gundam va fi imposibil de ratat în Portul Yokohama, chiar la sud de Tokyo, unde va locui pentru un an întreg.

Roboții copiază mișcările animalelor ca să învețe să meargă mai natural

Nu doar giganticul din Tokyo face primii pași. În ultimele două decenii, roboții umanoizi și-au îmbunătățit foarte mult capacitatea de a îndeplini funcții de bază. Acum urmează o nouă etapă.

În ciuda îmbunătățirilor repetate, capacitatea roboților de a merge, sări și a efectua alte mișcări complexe ale picioarelor la fel de fluide precum ale oamenilor au continuat să fie o provocare. În ultimii ani, progresele în învățarea și designul roboților folosesc date și perspective din comportamentul animalelor, pentru a le permite acestora să se deplaseze în moduri mult mai umane.

Cercetătorii de la Google și UC Berkeley au arătat la începutul acestui an un robot care învață cum să meargă prin imitarea mișcărilor unui câine. Folosește o tehnică numită imitație de învățare. Mai mult, un robot a învățat cu succes să meargă singur prin încercare și eroare, folosind algoritmi de învățare avansați.

Citește și:
Etichete: