Unde vezi, în timp real, țările afectate de coronavirusul din China

Coronavirusul din China a făcut deja zeci de morți și a depășit granițele statului asiatic. Ca să știi ce țări trebuie să eviți, ți-am pregătit o hartă actualizată în timp real.

Coronavirusul din China a făcut deja zeci de victime. La ora redactării acestui material, peste 80 de persoane au murit, iar numărul total al celor care s-au îmbolnăvit a depășit 3.000, anunță autoritățile din China.

Având în vedere opacitatea Guvernului de la Beijing, e posibil, însă, ca numărul celor care au fost afectați de coronavirus să fie mult mai mare. Între timp, acest tip de virus a depășit granițele Chinei și a ajuns inclusiv în Europa.

Cazuri au fost confirmate și-n Australia și SUA. Cercetătorii au realizat o hartă interactivă, care-ți arată exact unde se răspândește virusul și ce țări ar trebui să eviți în următoarea perioadă.

Iată tot ce trebuie să știi.

Coronavirusul din China a ajuns în Europa

O echipă de cercetători a realizat o hartă online unde poți vedea cum se răspândește virusul în timp real. Găsești acolo numărul de decese, numărul îmbolnăvirilor și evoluția acestui coronavirus care a pus pe jar autoritățile. Așa cum îți spuneam, coronavirusul a ajuns și-n Europa, în Franța mai exact. Acolo au fost identificate cel puțin două cazuri.

„Am construit această hartă interactivă pentru că noi credem că este important ca publicul să cunoască întreaga situație și să aibă acces la baze de date transparente”, au spus cercetării.

Virusul a depășit granițele țării

Datele pe care se bazează harta sunt oficiale, provin de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor și Comisia pentru Sănătate Națională. De asemenea, sunt verificate și surse sigure din China, care pot livra informații precise în timp real.

Între timp, OMS se implică activ în această situație, mai ales că există suspiciuni că oficialii China pot ține epidemia sunt control. Practic, a fost la un pas de a se declara stare de urgență. Pe lângă cazurile din Franța, Australia a înregistrat cinci cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar America are același număr.

De remarcat că, și în SUA și în Australia, era vorba de persoane care au călătorit în China, mai exact la Wuhan, locul considerat punctul zero al declanșării infecției.

Găsești harta actualizată în timp real AICI

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: