Un site popular de torrent, blocat de Chrome și Firefox: motivul din spatele gestului radical

Un site popular de torrent, blocat de Chrome și Firefox: motivul din spatele gestului radical

Nu se întâmplă des și nu sunt sigur dacă s-a mai întâmplat vreodată, dar Google Chrome și Mozilla Firefox au tăiat accesul la un popular site de torrent.

În mod uzual, când vine vorba de blocarea accesului la site-urile de torrent, de cele mai multe ori, sunt scoase din indexul Google la solicitarea studiourilor de la Hollywood. Astfel, tinde să fie un pic mai dificil să ajungi la platforma online care te interesează, dacă nu-i știi deja adresa. În trecut, au mai fost închise și diverse domenii pentru că facilitau accesul la conținut piratat, dar acea măsură a fost combătută rapid prin adoptarea unor domenii noi. Această măsură a fost luată de curând și de Filelist, cel mai mare site de torrent din România.

De această dată, situația este complet diferită de cele două detaliate mai sus. Dacă încerci să intri pe yts.mx cu Google Chrome sau Mozilla Firefox, sunt mari șanse să întâmpini un ecran roșu precum cel de mai jos, cu cu un mesaj cât se poate de clar. Site-ul pe care urmează să-l accesezi este înșelător și te-ar putea convinge să faci lucruri periculoase. În plus, s-ar putea să-ți fure date personale, precum parole, numere de telefon sau carduri de credit.

Cel mai probabil, problema sesizată de Chrome și Firefox este una reală, dar nu are legătură cu conținutul pus la dispoziție de unul dintre cele mai populare site-uri de torrent. În schimb, vizează una sau mai multe reclame de pe yts.mx. Este important de reținut că pagina principală a site-ului se încarcă în mod uzual, dar dacă vrei să te duci pe pagina aferentă descărcării unui film, vei întâmpina acest mesaj.

La fel ca în majoritatea cazurilor în care sunt servite astfel de avertismente online, este opțiunea ta să ignori acel mesaj, după ce optezi să vezi detaliile. Pe de altă parte, sigur nu este recomandabil.

yts-phishing

Citește și: