Tratamentul folosit de Trump, disponibil tuturor: anunțul Regeneron despre anticorpii împotriva Covid

Tratamentul folosit de Trump, disponibil tuturor: anunțul Regeneron despre anticorpii împotriva Covid

În decurs de câteva zile, Donald Trump a beneficiat de un cocktail complex de tratamente, unele dintre ele experimentale. După ce și-a demonstrat utilitatea pe președintele SUA, cel puțin unul dintre ele va fi disponibil la scară largă.

În lupta împotriva coronavirusului, anticorpii sunt foarte importanții, aceștia îți dau imunitatea la o eventuală îmbolnăvire. Din păcate, până acum, puteau fi obținuți doar de la o persoană care s-a îmbolnăvit și a reușit să se vindece. Regeneron Pharmaceutical a reușit însă să creeze anticorpi în laborator.

Aceștia din urmă sunt intitulați anticorpi monoclonali și, fără a fi aprobați de vreo autoritate medicală de pe mapamond, au fost folosiți pe președintele Statelor Unite ale Americii. Din câte se pare, tratamentul a dat rezultate, iar creatorii săi au început procesul de certificare prin intermediul autorității americane pentru medicamente, FDA.

Autorizația ca acest tratament să fie disponibil pentru întreaga populație a lumii a fost înaintată de către Regeneron Pharmaceuticals în prima parte a acestei săptămâni. Imediat după, acțiunile companiei au crescut la bursă cu aproximativ 2,4%. Au ajutat cu siguranță și declarațiile lui Trump. Într-un nou clip înregistrat, șeful administrației de la Casa Albă a spus în mod explicit că anticorpii de sinteză produși de Regeneron sunt în principal responsabili pentru ameliorarea stării sale de sănătate.

Regeneron a solicitat Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) ca anticorpul REGN-COV2 să primească autorizaţia prin procedura rapidă, până când vor exista suficiente date care să permită obţinerea autorizaţiei permanente. Cererea a fost înaintată cu o promisiune adițională, menită probabil să crească presiunea pe FDA.

Compania biotehnologică a asigurat că, odată ce va primi autorizaţia cerută, conform unui angajament al guvernului american dozele disponibile pentru pacienţii din SUA vor fi gratuite. Regeneron afirmă că, la ora actuală, dispune de doze pentru circa 50.000 de pacienţi, dar speră ca ”în câteva luni” să producă doze suficiente pentru circa 300.000 de pacienţi. Ca referință, președintelui american depistat vineri cu coronavirus i-au fost administrate 8 grame de anticorpi monoclonali, înainte să se simtă semnificativ mai bine.

Citește și: