Tinder îți arată de ce lumea vrea totul gratis, mai ales pe perioada crizei

Tinder îți arată de ce lumea vrea totul gratis, mai ales pe perioada crizei

Tinder e, poate, cea mai cunoscută aplicație de dating din lume. Și, într-adevăr, s-a bucurat de succes pe perioada pandemiei de coronavirus. Dar au profitat doar utilizatorii, nu și cei care conduc compania.

Pandemia de coronavirus i-a ținut pe oameni în case. Iar cei singuri s-au aflat, la fel ca până acum, în căutarea unei perechi. Numai că, deplasările fiind limitate, cam totul s-a oprit la conversații și atât. Perioada crizei a fost un efect dramatic asupra modului în care oamenii folosesc Tinder, recunoaște CEO-ul companie.

Elie Seidman spune că, într-adevăr, oamenii au stat mai mult pe aplicație. Doar că veniturile stagnează.

Tinder, aplicația pe care lumea o mai vrea doar gratis

Tinder e o aplicație gratuită, dar există și posibilitatea de a plăti un cont Gold. Opțiunea e folosită, însă, de puține persoane. De exemplu, în perioada pandemiei, utilizatorii au interacționat mai mult decât oricând.

Pe 29 martie, a fost vârful înregistrat într-o singură zi: utilizatorii au efectuat trei miliarde de swipe-uri. În Marea Britanie, la fel, conversațiile zilnice au crescut cu 12% între mijlocul lunii februarie și sfârșitul lunii martie.

Numai că reprezentanții aplicației n-au motive de bucurie. Pentru că aplicația a fost descărcată de 340 de milioane de ori din 2012 și până acum, dar doar 6 milioane de abonați plătesc funcția premium – adică serviciul Gold.

Interacțiunea video, una dintre soluții

Tinder intenționează să vină și cu o funcție video, astfel încât utilizatorii să poată comunica prin apel video, o funcție ce va fi valabilă din luna iunie.

Tinder intenționează să demareze propria funcție de întâlnire video în iunie. Funcția de chat live video e disponibilă deocamdată doar în modul one-on-one, tocmai pentru a evita ca platforma să devină una pe care se pot oferi servicii de videochat.

Anunțul referitor la noua opțiune vine la scurt timp după ce Tinder a anunțat că oferă gratuit Passport, opţiunea care îţi permite să flirtezi cu oricine din lume, fără a fi limitat de locația ta geografică. Rezervată în mod normal pachetelor Gold sau Plus, opţiunea Passport îți permite să interacționezi cu persoane din regiunea pe care ți-o alegi singur.

Pe termen lung, s-ar putea dovedi un pariu câștigător.

Citește și: