Telefonul 5G care nu îți distruge bugetul tocmai a fost lansat în România: ce primești dacă îl comanzi acum

Telefonul 5G care nu îți distruge bugetul tocmai a fost lansat în România: ce primești dacă îl comanzi acum
Sursa foto: Oppo Reno 4 Pro (stânga) și Reno 4 Lite

Că vom avea sau nu o licitație pentru 5G până la finalul anului nu e clar încă. Dar e clar că telefoanele nu lipsesc, așa cum e cazul și cu cel mai nou model Oppo.

În perioada 1 – 15 octombrie, Oppo listează la precomandă în România Reno 4 Pro și Lite. Și important la această precomandă e că dacă plasezi o comandă primești unul dintre gadgeturile pe care compania le are. Aici vorbim de-o pereche de căști Enco W31 pentru Lite și Oppo Watch pentru versiunea Pro. Dar cât costă fiecare?

Oppo Reno 4 Pro are 256 GB spațiu de stocare, 12 GB memorie RAM și oferă conectivitate 5G. Prețul este de 3.500 lei. În cazul Reno 4 Lite, e un telefon cu 128 GB spațiu de stocare, 8 GB memorie RAM și conectivitate 4G. Telefonul costă 1.700 de lei.

Oppo-Reno-4-Pro-si-Lite
Oppo Reno 4 Pro (stânga) și Reno 4 Lite

Da, e o diferență aproape dublă între cele două, dar versiunea Pro oferă 5G, mai mult spațiu de stocare și mai multă memorie RAM, dar și un sistem mai bun de camere foto. Totodată, contează și autonomia și timpul de încărcare.

Menționez asta, pentru că Oppo se laudă cu ceva impresionant. Reno 4 Pro beneficiază de tehnologia SuperVOOC 2.0 pe 65 wați. De fapt, și printr-o astfel de opțiune și-a creat Oppo un renume cu încărcătoare de până la 125 wați. În orice caz, telefonul se încarcă foarte repede.

În ceea ce privește ecranul, versiunea Pro are un panou cu rată de refresh 90 Hz, e un pic mai mare decât pe Lite, dar este și curbat pe margini (dacă te interesează așa ceva).

Am avut ocazia să folosesc un Reno 4 Pro vreme de jumătate de oră. Dacă nu te deranjează prea tare ecranul curbat, ar putea fi poate cea mai bună alternativă la telefoanele scumpe din 2020. Ca bonus ai conectivitate 5G, dar și ecranul la 90 Hz. Un alt avantaj e și timpul redus de încărcare, iar telefonul lasă impresia unui dispozitiv solid, bine construit. Cu siguranță nu rezistă la căzături, dar nu despre asta e vorba. Are și un mod de stabilizare excelentă a videourilor, dar trebuie să te asiguri că nu îl miști prea mult, că altfel te trezești cu un video ca o gelatină.

Sistemul de operare e Android 10, deocamdată, cu interfața ColorOS 7.2. Vestea bună e că e aproape ColorOS 11, cu Android 11.

Ceasul Oppo pe care să-l cuplezi cu telefonul

În ceea ce privește ceasul Oppo, acesta rulează Wear OS dezvoltat de Google și prețul lui e 1.100 lei. Mai există o versiune cu ecran mai mare, de 46 mm, dar costă 1.550 lei. Astfel, dacă calculezi în prețul telefonului și acest ceas, scoți un Oppo Reno 4 Pro la circa 2.400 lei.

Oppo Watch de 41 mm dispune de conexiune Wi-Fi, are carcasă reazlizată dintr-un aliaj de aluminiu din seria 6000 și ecranul de 1,6 inci e AMOLED.

În ceea ce privește căștile Enco W31 pe care le poți primi cu un Reno 4 Lite, sunt wireless, design in-ear și au o rezistență ridicată la apă și praf. Au opțiuni de reducere a zgomotului și vântului și dispun de două microfoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: