Țeapa ”maşina din Germania” de care trebuie să te ferești pe OLX și alte site-uri

Țeapa ”maşina din Germania” de care trebuie să te ferești pe OLX și alte site-uri

În pandemie și nu numai, metodele prin care escrocii caută să facă bani de pe urma persoanelor naive se reinventează de fiecare dată. Așa a apărut și țeapa denumită generic ”maşina din Germania”.

Internetul e plin de anunțuri cu diverse prestări servicii. Practic, sunt persoane care se oferă să te ajute pentru aproape orice, contra-cost bineînțeles. Numai că nu toată lumea e de încredere, iar persoanele naive pot cădea imediat în plasă. Așa s-a întâmplat și cu zeci de români țepuiți, pare-se, de doi escroci din Sinaia, după cum scrie Adevărul.

Cei doi au reușit să strângă mulți bani de pe urma unor persoane naive, care au crezut anunțurile postate pe OLX și pe alte câteva site-uri similare. Deocamdată, Poliția nu prea poate face nimic.

Țeapa ”maşina din Germania” încă ar merge pe OLX

În anunțurile postate pe internet, cei doi susțineau că-i pot ajuta pe românii care și-au găsit o mașină în Germania, dar care, din varii motive, nu o pot aduce în țară. Cei doi se recomandau drept o ”firmă serioasă” şi promiteau că în doar câteva zile pot aduce în România, cu platforma, maşina comandată. Cereau înainte banii de transport şi pentru serviciul în sine.

Tarifele variau în funcţie de valoarea sau dimensiunea maşinii ce trebuie adusă în ţară. Uneori ajungeau chiar și la câteva mii de euro. Treceau mai multe zile, însă cei înșelați vedeau că nu primesc nicio mașină. Li se transmiteau mai multe motive pentru întârziere: ba că s-a stricat platforma, ba că parcul auto este închis.

Într-un final, oamenii și-au dat seama că au fost înșelați.

Cei care au picat în plasă au depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Siniaia. Sunt zeci de astfel de plângeri în lucru la procurori, dar nu s-a rezolvat mare lucru. De multe ori, escrocii decis să le înapoieze oamenilor banii, dar numai celor care merg în instanță și sunt aproape să aibă câștig de cauză.

Cei care decid să nu facă plângere nu mai văd niciun leu înapoi.

Procurorii au denumit facerea ”Maşina din Germania” și le cer oamenilor să fie foarte atenție la cei care promit astfel de lucruri, pentru că înșelăciunea pare că se derulează la nivel național.

Citește și: