Supraviețuire în pandemie: Alex Petricean și Radu Dumitrescu, bucătari români, cu emisiuni la TV

Supraviețuire în pandemie: Alex Petricean și Radu Dumitrescu, bucătari români, cu emisiuni la TV

Alex Petricean și Radu Dumitrescu sunt unii dintre cei mai buni bucătari români, iar în contextul pandemiei, au devenit și realizatorii unor emisiuni de gătit.

Alex Petricean a primit distincția de cel mai bun bucătar român la prima gală Gault & Millau din România, în 2018. El este chef patron la Noua Bucătărie Românească în București. Radu Dumitrescu este chef patron la Voila Bistro, tot în București. Prieteni vechi, cei doi au devenit prezentatorii și realizatorii unor emisiuni cu și despre gătit.

Alex Petricean, de luni până joi, de la ora 13:30, va avea emisiunea „Guști! Și apoi mănânci” la TVR. Dacă nu ești foarte ancorat în cultura gastrononimcă autohtonă, s-ar putea să-l recunoști din primul sezon de Masterchef, pe vremea când jurații i se adresau cu D`Artagnan.

Prima ediție a emisiunii va fi difuzată astăzi, 2 noiembrie. Deși nu este exclus ca formatul emisiunii să se mai schimbe, printre rubricile din noua emisiune se numără ”Rețeta zilei”, ”Tips & Tricks”, ”Rețete cu doar 10 lei” și ”Invitați din lumea gastronomică”.

„Bucătăria românească e văzută ca fiind foarte grea, cu multe prăjeli, multe aluaturi și, cumva, noi încercăm să diminuăm această faimă și să pregătim meniuri moderne, dar și ușor de digerat.

Mi-am dat seama, după tot ce am învățat în străinătate, ca avem un mare potențial: avem tradiție, avem ingrediente, avem un terroir foarte interesant: de la Marea Neagră la Vârful Moldoveanu – înseamnă că ai o diversitate, ai cu ce să lucrezi, pentru că România și natura sunt darnice cu noi.”, spune Alex Petricean despre noua emisiune, conform Pagina de Media. Ca referință, dacă nu ai televiziune acasă, postul TVR poate fi văzut online la următoarea adresă: tvrplus.ro.

Emisiunea lui Radu Dumitrescu este intitulată Culoare în Farfurie și poate fi vizionată pe TV Paprika încă din data de 19 octombrie. Împreună cu diverși invitați din industrie sau pasionați de gastronomie, pe Radu îl vezi de luni până vineri de la ora 21:00 pe Paprika.

 

View this post on Instagram

 

???

A post shared by @ gustisimananci on

Citește și: