Cum vei fi mai în siguranță la metrou în București: ce a anunțat STS

Cum vei fi mai în siguranță la metrou în București: ce a anunțat STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale a instalat un echipament care va contribui la siguranța ta atunci când te afli la metrou.

Metrorex şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) au un proiect special al cărui scop este extinderea Platformei Comune TETRA la metroul din București. TETRA asigură servicii de comunicaţii radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autorităţile şi instituţiile statului român cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Mai concret, instalarea platformei la metrou permite echipajelor de Ambulanţă, SMURD, pompieri, poliţişti şi jandarmi să comunice mai eficient pe timpul intervenţiilor, în situaţii de urgenţă care au loc în subteran.

„Forţele de intervenţie beneficiază de comunicaţii specializate destinate coordonării eficiente în cazul misiunilor din staţiile şi tunelele de metrou ale Capitalei. Operaţionalizarea noilor echipamente va reduce considerabil timpii de intervenţie ai salvatorilor, fiind asigurat un răspuns prompt şi eficient în sprijinul cetăţenilor”, spun STS şi Ministerul Transporturilor.

Cum funcționează sistemul TETRA la metrou, în caz de urgență

Platforma va permite celor care circulă cu metroul din București să beneficieze de intervenții mai eficiente din partea echipajelor de urgență.

De fapt, pentru a realiza acest lucru sunt folosite fibre optice, cabluri speciale radiante și sisteme de antene distribuite care asigură transmiterea semnalului în standard TETRA. Platforma oferă, astfel, interoperabilitatea tuturor structurilor care intervin în cazul situaţiilor de urgenţă sau altor evenimente care pun în pericol cetăţenii.

Staţiile radio individuale de la metrou permit comunicarea securizată la locul incidentului, dar și transmiterea informaţiilor către dispeceratele care coordonează intervenţia şi solicitarea de suplimentare a echipajelor în cadrul evenimentelor majore. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este administratorul componentelor de cooperare şi securitate ale Platformei TETRA.

Până acum, acoperirea radio s-a realizat etapizat, la 13 stații de pe magistralele M1 și M3. Planul este ca, până la finalul anului, acoperirea Platformei Comune TETRA să se extindă pe toate magistralele de metrou.

Citește și:
Sursa: news.ro
Etichete: