Știi câți ani ai, dar îți cunoști adevărata vârstă biologică? Acest test te ajută

Știi câți ani ai, dar îți cunoști adevărata vârstă biologică? Acest test te ajută

Vânătoarea fântânii tinereții este, ca întotdeauna, în desfășurare. Nimeni nu vrea să îmbătrânească. Tu te-ai întrebat vreodată care e adevărata ta vârstă biologică?

În ciuda afirmațiilor îndrăznețe făcute de sute de așa-numitele produse „anti-îmbătrânire”, nimic din știința modernă nu poate face pentru a opri cu adevărat procesul de îmbătrânire. Acestea fiind spuse, înarmați cu instrumentele potrivite, putem ajunge să înțelegem procesul de îmbătrânire, care ne poate permite să luăm măsuri care ne ajută să îmbătrânim mai bine.

De aceea, o echipă de oameni de știință de renume mondial de la Elysium Health a creat testul revoluționar al indicelui de vârstă biologică – pentru a ajuta oamenii să înțeleagă modul în care îmbătrânesc la nivel celular.

Elysium Health a fost fondată de Dr. Leo Guarente, director al Centrului Glenn pentru Biologia Cercetării Îmbătrânirii de la MIT, pentru a explora progresele științifice și descoperirile de referință care ar putea duce la soluții proactive de sănătate care să îmbunătățească viețile.

Elysium are parteneriate cu unele dintre universitățile de top din lume, inclusiv Harvard, Oxford și MIT, iar consiliul său consultativ științific include nu unul, nici doi, nici măcar trei, ci opt laureați ai premiului Nobel. Cu alte cuvinte, aceasta nu este o companie care vinde trucuri de sănătate. Știința riguroasă este în centrul a tot ceea ce fac.

Testul de vârstă biologică a indexului este rezultatul unui progres major în domeniul epigeneticii, studiul modificărilor organismelor cauzate de modificarea expresiei genelor. Pe măsură ce îmbătrânim, anumiți compuși chimici se atașează de gene și afectează modul în care genele noastre sunt exprimate.

Când compușii epigenetici se atașează la ADN, se spune că au „marcat” genomul. Aceste semne nu schimbă secvența ADN-ului, dar schimbă modul în care celulele citesc instrucțiunile ADN-ului.

Folosind această analiză, Elysium a creat un test pe care oamenii în folosesc ca să-și afle adevărata vârstă biologică

Unul dintre cele mai frecvente semne epigenetice se numește metilarea ADN-ului. În 2018, dr. Morgan Levine, profesor la Școala de Medicină Yale și consilierul în bioinformatică al Elysium, a dezvoltat o analiză revoluționară a biomarkerului epigenetic care calculează vârsta biologică, examinând anumite zone de-a lungul genomului, pentru a vedea ce proporție de celule sunt marcate de metilarea ADN-ului.

Testul Index Biological Age analizează peste 100.000 de părți de metilare a ADN-ului, pentru a ajuta oamenii să înțeleagă cum îmbătrânesc. Când plasezi comanda, Elysium îți trimite un kit de colectare a salivei ușor de utilizat.

Odată ce trimiți eșantionul înapoi, Elysium îți extrage ADN-ul, îl încarcă pe un cip de secvențare a ADN-ului special conceput și îl analizează folosind tehnologia de nouă generație numită Platforma Algoritmică pentru Examinare Epigenetică sau APEX. Acest sistem sofisticat îți scanează epigenomul pentru a găsi biomarkeri de metilare a ADN-ului.

Odată ce procesul de analiză este finalizat, Elysium îți trimite un raport complet. Acesta include:

  • vârsta ta biologică, care este o măsură a vârstei medii la care corpul tău funcționează de obicei
  • rata ta cumulativă de îmbătrânire, care este ritmul cu care corpul tău a îmbătrânit pentru fiecare an în care ai trăit
  • recomandări de sănătate, dietă și stil de viață susținute de știință, menite să te ajute să îmbătrânești mai bine.

Deci, dacă ești în căutare de o modalitate de a fi proactiv în ceea ce privește sănătatea ta, aici găsești mai multe detalii despre testul de vârstă biologică și pentru a controla modul în care îmbătrânești la nivel celular.

Citește și: