Anunț important pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină: cum ai putea scăpa de stresul de a plăti carburanții

Anunț important pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină: cum ai putea scăpa de stresul de a plăti carburanții

Tehnologia a devenit parte din tot ceea ce ne înconjoară și ar putea face viața mai ușoară inclusiv șoferilor care conduc mașini pe benzină și motorină.

Tehnologia e parte acum din multe domenii și, teoretic, ne face viața mai ușoară. Există tot felul de aplicații care te ajută să compari prețurile la carburanți, să găsești cea mai apropiată benzinărie sau diverse sisteme inteligente care-ți monitorizează consumul. Unele vin la pachet în versiunile de bază, pentru altele trebuie să plătești în plus.

Dar există și alte metode inteligente care-ți fac viața mai ușoară dacă ești șofer. Spre exemplu, asistenții virtuali care încep să fie parte din sistemele auto. Alexa, spre exemplu, asistentul celor de la Amazon, poate acum să plătească automat pentru carburantul pe care îl alimentezi de la pompă.

Se întâmplă deocamdată doar în străinătate, dar e o chestiune de timp până când va ajunge și la noi.

Tehnologia le face viața ușoară șoferilor care conduc mașini pe benzină și motorină

Cum spuneam, opțiunea e valabilă în Statele Unite, dar și la noi se vând mașini echipate cu sistemele inteligente de la Apple și Google. Odată ce limba română va fi recunoscută, atunci îi poți transmite mașinii tale să plătească imediat carburantul. Îți conectezi datele de pe card la sistemul autoturismului și cam asta e tot.

În SUA, spre exemplu, americanii se pot folosi de comenzi vocale de la bordul mașinii sau de pe smartphone pentru a plăti carburantul de la pompă imediat după alimentare. Amazon a încheiat un parteneriat în acest sens doar cu Exxon și Mobil, deocamdată, dar lista celor care vând carburant ar putea fi extinsă.

Cei care vor să se folosească de Alexa pentru a plăti carburanții au la dispoziție aproximativ 11.500 pompe de pe tot teritoriul american și totul e posibil prin sistemul Amazon Pay, conectat la dispozitivul inteligent din mașină.