Site-ul care te ajută să nu-ți iei țeapă când cumperi mască sau dezinfectanți în România

Site-ul care te ajută să nu-ți iei țeapă când cumperi mască sau dezinfectanți în România

Măsurile drastice impuse de autorități pe perioada pandemiei au început să fie ridicate, dar asta nu înseamnă că populația nu trebuie să fie precaută în continuare. Măștile, dezinfectanții și produsele sanitare sunt încă la mare căutare. Și există un site care te ajută să nu-ți iei țeapă atunci când le cumperi.

În vremurile pe care le trăim acum, au devenit extrem de importante produsele care te țin departe de viruși și microbi. E recomandat spălatul pe mâini, dar ar fi bine să ai la îndemână și diverse combinații de dezinfectanți. De asemenea, masca e obligatorie în spațiile publice închise.

Fiind o categorie de produse aflate la mare căutare, unii producători sau comercianți pot specula. Există însă Monitorul Prețurilor, o platformă unde poți verifica prețurile din diverse locații și poți face comparație.

În acest fel, alegi fără riscul de a-ți lua țeapă.

Cum să nu-ți iei țeapă când cumperi mască sau dezinfectanți

„Monitorul Prețurilor” îți oferă acum posibilitatea de a compara prețurile practicate de lanțurile de magazine pentru unele produse de protecție sanitară. În aplicație a fost introdusă o nouă categorie de produse – denumită simplu Măști, Mănuși și Dezinfectanți.

„Împreună cu partenerii noștri, am decis să venim în sprijinul consumatorilor, oferindu-le posibilitatea de a identifica magazinele unde găsesc aceste produse, foarte căutate în această perioadă, la prețuri accesibile”, spune Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Există deja patru mari lanțuri comerciale, care au trimis deja informații către aplicație, urmând ca, până la începutul săptămânii viitoare, să finalizeze procesul și ceilalți comercianți. Platforma este gestionată de Consiliul Concurenței, dar informațiile sunt încărcate în aplicație, la nivel național, de către companiile partenere.

Aplicația poate fi găsită aici. Găsești acolo date despre 30.000 de produse alimentare comercializate în peste 1.700 de magazine aparținând Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan, Profi și Supeco. dar și alte magazine din țară.

Citește și: