Schimbări masive pentru Windows 10: ce vrea Microsoft să facă

Schimbări masive pentru Windows 10: ce vrea Microsoft să facă

Din multe puncte de vedere, Microsoft a schimbat radical strategia de când cu Windows 10. Acum pregătește un sistem de operare care să fie un pic mai modern, mai adaptat, mai personalizat.

În martie 2020, Microsoft a anunțat că peste un miliard de dispozitive rulează Windows 10. Cu acest sistem de operare a renunțat la strategia clasică de-a lansa la câțiva ani un sistem nou de operare. În schimb, lansează de două ori pe an – primăvara și toamna – actualizări.

Pe 30 martie, compania ar putea anunța cele mai mari schimbări de până acum pentru Windows 10. De la aplicații până la modul în care funcționează interfața, Microsoft vrea să simți că un miliard de utilizatori înseamnă ceva. Totodată, Windows 10 începe să se simtă un pic învechit.

„Acum, într-o vreme în care mare parte din munca și comunicarea noastră se desfășoară prin intermediul dispozitivelor, este o onoare să știm că Windows poate ajuta un milion de oameni să rămână conectați cu lucrurile și oamenii de care le pasă.”
Panos Panay, șeful diviziei Windows și Dispozitive

Meniu contextual și un File Explorer mai bun pe Windows 10

Pe 30 martie, Microsoft va avea un eveniment în care va introduce noutățile pentru Office și Microsoft Teams. E de așteptat să vorbească și despre Windows 10, chiar dacă noutățile pe care le vezi în clipul de mai sus vor mai întârzia. Cel mai probabil vom vedea noua interfață într-o actualizare de toamnă.

Pe scurt, aplicațiile populare din Windows vor fi redesenate, iar Microsoft va introduce meniul contextual pentru diverse produse. Totodată, File Explorer ar trebui să fie un pic aranjat și, eventual, un pix mai eficient. Deocamdată, la nivel vizual, Windows 10 arată ca un sistem de operare mai unitar decât până acum.

windows 10 redesign

windows 10 redesign

Citește și: