16 mart. 2020 | 12:30

ING Bank anulează creșterea comisionului la plata cu cardul pentru IMM

BANI
ING Bank anulează creșterea comisionului la plata cu cardul pentru IMM

ING Bank a anunțat că anulează creșterea comisioanelor pentru firme. Schimbarea ar fi fost implementată de la 1 aprilie.

Pe 15 martie s-a aflat ca ING Bank pregătește o creștere a comisioanelor pentru firme care încasează bani prin POS. Erau vizate întreprinderi micro, mici și mijlocii, iar creșterea ar fi fost de la 0,8% la 1%. Banca susține că, și cu această majorare, încă rămâne unul dintre cei mai competitivi jucători din piață, conform Profit.ro. Schimbarea ar fi fost activă de la 1 aprilie.

Ce trebuie să știi despre un astfel de comision e că nu-l plătești tu ca client, ci îl plătește comerciantul către bancă. Totuși, pe 16 martie, ING Bank a transmis că anulează implementarea acestei măsuri de la 1 aprilie și o va face peste 3 luni, când pandemia ar trebui să treacă.

Ce comisioane ai la ING Bank ca persoană fizică

lista comisioane ing bank

Comisioane comunicate de ING Bank în octombrie 2019 și active din 15 decembrie 2019

În ceea ce privește clienții persoane fizice, ultimul bilanț ING Bank informa că are aproape 1,4 milioane de utilizatori. Dintre aceștia, 930.000 încasează venituri recurente în conturile lor (cel mai probabil, în majoritatea cazurilor, salariul).

Pe 4 martie, Profit.ro informa că va crește comisionul de administrare pentru cei care nu au venituri recurente în contul ING. Implementarea acestei creșteri e planificată pentru mai și presupune, deocamdată, că cei care nici n-au venituri recurente, nici nu efectuează plăți din cont, ar avea un comision de administrare de 9 lei/lună (108 lei/an), în creștere de la 7 lei/lună (84 lei/an).

În ceea ce privește veniturile recurente, aici intră salarii, pensii, chirii și alte surse încasate lunar în cont pentru cel puțin 3 luni consecutive și în valoare de cel puțin 700 de lei. Dacă clientul nu mai încasează venituri recurente timp de 2 luni consecutive sau nu mai face plăți cu cardul ING sau transferuri din cont, atunci plătește comisionul de administrare.

Mențiune: articolul a fost actualizat pe 16 martie, ora 12.30, cu detalii suplimentare de la ING Bank despre creșterea comisionului pentru IMM. 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele