Schimbarea radicală făcută de Google în Chrome: aceste extensii dispar din platformă

Schimbarea radicală făcută de Google în Chrome: aceste extensii dispar din platformă

Google închide extensiile plătite oferite pe Chrome Web Store, după cum a anunțat compania. Acest lucru presupune că dezvoltatorii care încearcă să-și monetizeze extensiile vor trebui să facă acest lucru cu alte sisteme de gestionare a plăților.

Începând de luni, dezvoltatorii nu mai pot face extensii noi cu plată, potrivit Google, deși acțiunea consolidează o politică care a fost deja în vigoare din martie.

Această politică urmează unei suspendări temporare a publicării extensiilor plătite din decursul lunii ianuarie, după ce Google a observat o creștere a tranzacțiilor frauduloase care “urmăresc să exploateze utilizatorii”.

Ce presupune eliminarea acestor extensii din Chrome?

Ceea ce face în esență Google este să închidă sistemului de plăți Chrome Web Store pe care dezvoltatorii îl utilizează pentru a percepe achiziții în aplicație.

Așadar, dacă un dezvoltator folosește plățile Chrome Web Store pentru a monetiza extensiile, va trebui să migreze către un alt procesor de plăți, după cum afirmă compania.

Google va elimina treptat alte funcționalități în lunile următoare. Gigantul serviciu de căutări a furnizat o cronologie a modului în care va întrerupe extensiile Chrome Chrome plătite.

Google închide extensiile plătite de la Chrome

Google va renunța la opțiune gratuită pe 1 decembrie, iar accesul la plată prin Magazinul web va fi restricționat pentru toate extensiile Chrome plătite la 1 februarie 2021.

Acestea nu sunt singurele modificări notabile ale extensiilor făcute de Google în acest an.

Compania a lansat o serie de actualizări de politici în luna aprilie destinate reducerii extensiilor spam, inclusiv interzicerea mai multor extensii care fac același lucru, oprirea accesului dezvoltatorilor de a manipula recenziile pentru a încerca să obțină un ranking mai bun pentru extensia lor și interzicerea extensiilor care abuzează de notificări.

Google intenționează, de asemenea, să oprească API-ul de licențiere, care îi ajută pe dezvoltatori să verifice dacă un utilizator a plătit efectiv abonamentul sau nu. Solicită dezvoltatorilor să implementeze un alt mod de urmărire a licențelor utilizatorilor.

Majoritatea utilizatorilor Google Chrome nu dețin o extensie plătită, deci acest lucru nu îi va afecta pe mulți dintre ei. Cu toate acestea, este o problemă importantă pentru dezvoltatorii care se bazau pe astfel de servicii de la Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: