04 mart. 2020 | 13:09

Schimbarea de la YouTube care te va ajuta să înțelegi mai bine ce asculți

ACTUALITATE
Schimbarea de la YouTube care te va ajuta să înțelegi mai bine ce asculți

YouTube pregătește mai multe update-uri la aplicația YouTube Music. Unele s-ar putea să ajute.

YouTube nu mai este o simplă platformă de streaming video. Și-a dezvoltat serviciile, a introdus mai multe opțiuni premium, dar și le-a optimizat și pentru telefoane. Totul pentru experiențe mai plăcute și mai user-friendly.

Una dintre aplicațiile create pentru telefoane și tablete este YouTube Music. Funcționează ca un player video/audio și ți-e mult mai ușor să navighezi prin meniu, să schimbi piesele sau să-ți creeze propriile liste de ascultare. De asemenea, ai la dispoziție și playlist-uri presetate pe care ți le poți alege în funcție de ce vrei să asculți.

Acum, YouTube Music vine cu o nouă funcție. 

Ce ți-a pregătit YouTube Music

După cum vezi în imaginea de mai sus, YouTube a introdus o nouă funcție, care presupune afișarea versurilor. Atunci când asculți o melodie, ai la dispoziție mai multe funcții. Poți derula, poți trece la următoarea melodie, dar funcția pentru versuri nu era valabilă.

Ei bine, acum este.

Pe ecranul Now Playing vezi piesa care rulează. Dar după mai multe teste efectuate pe parcursul multor săptămâni, compania a venit pentru varianta Android și cu funcția de afișare a versurilor. De multe ori, pe platforma clasică, artiștii postau la descriere și versurile. Le puteai vedea în partea de sub videoclip. Dar nu toți făceau acest lucru.

Așa că YouTube a decis să vină cu propria îmbunătățire în acest sens.

În versiunea pentru Android, YouTube Music afișează acum mai clar funcțiile, inclusiv Up Next (adică următoarea piesă din playlist), dar și butoanele de shuffle, repeat și flipping. Ca să jonglezi mai ușor prin lista ta de ascultare între piese și videoclipuri. Acum, ai la dispoziție și funcția de afișare a versurilor.

Numai că e vorba despre un experiment și, de reținut, nu e valabilă pentru toate piesele. Dacă încă nu ai această funcție, așteaptă-te la ea în următoarele zile. Americanii susțin că va dura câteva zile până să se facă update-ul la toți utilizatorii.

De așteptat ca, în viitorul apropiat, îmbunătățirea să apară și pe sistemele care rulează iOS.