Schimbarea de la Facebook pentru mai mult de 2 miliarde de oameni

Schimbarea de la Facebook pentru mai mult de 2 miliarde de oameni
Sursa foto: Tim Bennett / Unsplash

Facebook reușește, în sfârșit, să facă aplicația pentru Android mai apropiată de cea pentru iPhone. O mică parte dintre utilizatori se bucură deja de ea. Dacă n-ai primit actualizarea, poți vedea la ce să te aștepți.

Încă din 2019 Facebook a anunțat că va schimba atât interfața web, cât și pe cea pentru Android. A durat enorm până să vină și nici măcar acum nu e pentru toată lumea. Dar cea pentru Android e mai importantă, dat fiind că majoritatea utilizatorilor sunt pe dispozitive mobile și că, la nivel global, sunt peste 2,5 miliarde de dispozitive cu Android.

Noua interfață a Facebook pentru Android e similară în anumite puncte cu cea de iOS. Comenzile rapide vor fi la baza ecranului. Iar pe telefoanele noi, care au ecrane din ce în ce mai mari, va fi o idee foarte bună.

interfata facebook android

Totodată, a fost schimbată zona pentru setări, cu pictograme care să te ajute să ajungi mai ușor unde ai nevoie. Totodată, au fost aduse schimbări și diverselor categorii din rețeaua socială. După cum vezi mai sus, în Marketplace notificările sunt afișate la mijlocul ecranului.

Interfața aceasta e deja disponibilă pentru mai mulți utilizatori, iar dacă n-ai primit e doar ghinion. Dar până la finalul anului – sau până la finalul verii, în cel mai optimist caz – vei avea.

Facebook încă n-a anunțat oficial tot ce oferă noua interfață

Pe cât de mult s-a dezvoltat Facebook în ultimii ani, pe atât de dificil au fost de integrat toate noutățile. Ai Marketplace, Watch, News Feed, Grupuri și eventual Messenger. Chiar dacă aplicația de chat e de ceva timp separată, tot mai există o comandă rapidă în aplicația princiaplă de Facebook.

Odată cu modificările pe care le poți vedea mai sus, ar trebui să fie mai ușor să folosești Facebook cu o singură mână. Însă, în funcție de ce telefon cu Android ai, e foarte posibil ca nici această reorganizare să te ajute prea mult. E însă mult mai ușor de navigat decât în versiunea precedentă.

Citește și:
Sursa: 9to5google