Roboți mici, controlați magnetic, fac celulele nervoase să dezvolte conexiuni

Roboți mici, controlați magnetic, fac celulele nervoase să dezvolte conexiuni

Micii roboți pot funcționa drept conectori ai celulelor nervoase, reducând golurile între două grupuri distincte de celule.

Aceste patch-uri microscopice pot duce la modalități mai sofisticate de a crește rețele de celule nervoase în laborator și poate chiar să dezvolte modalități de a repara celulele nervoase afectate, spun oamenii de știință.

Inginerii Eunhee Kim și Hongsoo Choi, de la Institutul de Știință și Tehnologie Daegu Gyeongbuk din Coreea de Sud, au construit roboți dreptunghiulari cu lungimea de 300 micrometri cu șanțuri orizontale subțiri, de aproximativ aceeași lățime ca a ramificațiilor celulelor nervoase.

Cercetătorii au descoperit că acești microroboți au fost un teren fertil pentru celulele nervoase în testele desfășurate pe șoareci de laborator.

Reconstrucția nervoasă cu ajutorul roboților

Pe măsură ce celulele au crescut, ramificațiile lor de trimitere a mesajelor și dendritele de primire a mesajelor au urmat cu grijă canelurile căptușite ale roboților.

Odată încărcat cu aproximativ 100 de celule nervoase, obiectivul unui microrobot este să se cuibărească între două insule separate de celule nervoase, crescute pe plăci de sticlă, și să umple decalajului.

Roboți mici, controlați magnetic, fac celulele nervoase să crească conexiuni

Câmpurile magnetice rotative au trimis microrobotul către țintă. Când microrobotul s-a apropiat, cercetătorii au folosit un câmp magnetic mai stabil pentru a alinia botul între cele două grupuri de celule.

Celulele nervoase de pe microrobot au crescut apoi spre clustere, în timp ce celulele din clustere au crescut spre bot. Aceste noi conexiuni au permis semnalelor neuronale să curgă dintr-un grup de celule nervoase în altul.

Crearea acestor punți neuronale ar putea ajuta cercetătorii să proiecteze replici mai bune ale rețelelor complexe de celule nervoase din creier.

Sisteme similare ar putea duce, de asemenea, la noi modalități de studiere a creșterii celulelor nervoase, experimente care ar putea indica în cele din urmă terapii pentru persoanele cu leziuni nervoase.

O astfel de construcție de precizie ar putea fi, de asemenea, utilă în calcul, permițând oamenilor de știință să proiecteze și să construiască computere biologice cu celule nervoase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: