Revolut te lasă de acum să cumperi aur, direct din aplicație

Revolut te lasă de acum să cumperi aur, direct din aplicație

Revolut vine cu o nouă opțiune pentru aplicație și vei avea posibilitatea de acum înainte să cumperi aur direct de pe platformă.

Fintech-ul vrea să-ți dea cât mai multe opțiuni în cadrul serviciilor pe care le oferă. După monede virtuale sau acțiuni cumpărate direct din aplicație, compania îți va permite de acum să achiziționezi și aur de pe platformă. Opțiunea va putea fi folosită doar clienților Metal și Premium și va fi disponibilă odată cu actualizarea aplicației.

„Mulți oameni nici nu își dau seama că este posibil să facă schimb de aur, dar metalele prețioase sunt tranzacționate drept mărfuri în fiecare zi și, ca în cazul acțiunilor, prețul urcă și scade în funcție de evenimentele globale actuale”, menționează compania într-o postare.

Menționează, de asemenea, că scopul său este să facă tranzacționarea de aur sigură și simplă, dar și cât mai eficientă, din punct de vedere al costurilor. Totul funcționează destul de simplu: trebuie doar să specifici suma pe care ești dispus s-o cheltui pentru a cumpăra aur pe Revolut. Apoi, aplicația îți va arăta câtă expunere la aur poți cumpăra cu suma respectivă. Procesul funcționează și invers: poți vinde aur pentru a-l schimba în bani.

Revolut își diversifică serviciile și te lasă să tranzacționezi aur pe platformă

În momentul în care cumperi aur, primești automat în contul tău echivalentul în bani a valorii acestuia, în funcție de momentul tranzacției și valoarea aurului pe piață la momentul respectiv. Suma se bazează pe aur fizic, cumpărat de companie și păstrat într-o instituție financiară sigură. Așadar, trebuie să iei în considerare că Revolut nu-ți va livra aur la tine acasă.

O altă parte bună e că poți face și ceva bani din asta, dacă vrei. Revolut te va lăsa să schimbi automat aur în bani. Asta înseamnă că îți va transforma automat aurul în bani atunci când prețul pieței ajunge la valoare pe care o setezi tu.

Compania vine și cu câteva recomandări pe care ți le dă ca să nu-ți iei țeapă atunci când cumperi aur, dacă nu știi prea bine cum funcționează asta. În primul rând, recomandă să ai în vedere că aurul nu funcționează precum banii virtuali din contul tău de Revolut. Astfel, serviciile oferite de fintech-ul britanic nu sunt reglementate de Financial Conduct Authority din Martea Britanie.

În 2018, Revolut obținea o licență bancară europeană și permitea utilizatorilor să își depună salariile direct în contul de pe platformă. Ulterior, a anunțat și opțiunea pentru utilizatori de descoperire de cont (overdraft), precum și de a face împrumuturi la dobânzi competitive față de creditorii tradiționali de pe piață. A introdus, de asemenea, și opțiunea de a tranzacționa acțiuni la companii, fără comision.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: