Renault tocmai a luat decizia pentru Dacia și e o lovitură pentru România

Renault tocmai a luat decizia pentru Dacia și e o lovitură pentru România

În 2020, au fost numeroase vești privind viitorul Dacia. Logan a fost retras de pe piețele din Vest, iar producția Sandero se mută în Maroc. Nu se încheie anul fără încă un anunț surprinzător.

Dacia a avut un portofoliu consistent până în 2020. A pornit de la Logan și-a ajuns la Sandero, Lodgy, Duster, Dokker și versiuni Stepway pentru multe dintre aceste modele. Dar pe final de an Renault a mai venit cu un anunț deloc așteptat.

Renault a decis să integreze sub propria marcă modelul Dacia Dokker. Astfel, dispare marca Dacia de pe acesta și va fi cunoscut sub numele Renault Express. E, în esență, tot un Dokker, dar vândut drept un Renault.

Ce schimbări a făcut Renault la Dacia Dokker?

Dacia Dokker Renault Express schimbare (3)

Dacia Dokker Renault Express schimbare (1)

Anunțul despre trecerea Dokker sub marca Renault a fost făcut cu ocazia lansării celei de-a cincea generație a modelului utilitar Renault Kangoo. Totodată, a fost extinsă gama.

Acum e o versiune mai accesibilă denumită Express și Express Van. Acest model este, de fapt, Dacia Dokker cu marca Renault. Dacia Dokker era deja comercializată sub marca Renault pe anumite piețe din America de Sud, după cum notează Autoexpert.

Cu Express Van, Renault țintește piața tinerilor antreprenori care caută un raport bun între preț și beneficiu.

Express Van primește un design în stilul noului Kangoo și un interior actualizat cu sistemul multimedia Easy Link și sisteme ca Rear-View Assist, Blind Spot Warning șiFront & Rear Park Assist. Modelul Express Van va fi fabricat la uzina Renault din Tanger, Maroc și va fi comercializat în Europa.

Un preț pentru acest model nu a fost dezvăluit. În justificarea deciziei, e posibil ca Renault să aibă o trecere mai mare pe segmentul acesta decât Dacia. Are experiența Kangoo și producție de vehicule utilitare pentru diverse sarcini. Rămâne de văzut cu câte modele mai rămâne Dacia active până în 2021.

Etichete: