29 iul. 2020 | 16:22

Raiffeisen Bank, anunț de ultimă oră: se întâmplă acum și acești români sunt vizați direct

BANI
Raiffeisen Bank, anunț de ultimă oră: se întâmplă acum și acești români sunt vizați direct

Raiffeisen vine cu un anunț de ultimă oră și susține că se adaptează vremurilor. În perioada pandemiei, multă lume a lucrat de acasă și această schimbare de comportament influențează piața muncii pe viitor.

Raiffeisen anunță că va angaja mai mulți experți IT și că aceștia pot lucra de oriunde din țară, cu condiția să aibă o conexiune stabilă la Internet și disponibilitate să lucreze cu colegii aflați la distanță, folosind canalele de video conferință, chat și email, puse la dispoziție de companie.

Raiffeisen face angajări și permite munca de la distanță

Reprezentanții băncii au anunțat că se adaptează vremurilor și că are grijă de sănătatea angajaților.

”Ultimele luni ne-au convins că ne putem adapta rapid și putem să ne desfășuram normal activitatea și de la distanță. Am implementat soluții care fac interacțiunea și munca de zi cu zi posibila de oriunde. De asemenea, am început sa facem angajări sau sesiuni de coaching, mentoring, training online, mutând toate procesele noastre din mediu fizic, în mediu virtual. Acum avem și observații și experiență mai multă. Am observat că proiecte mari, cu zeci de oameni implicați, au fost încheiate cu succes, chiar mai bine de la distanță. Asta ne-a dat încredere și am putut continua proiectele noastre în condiții bune.”, a declarat Bogdan Pipernea Director IT, conform unui comunicat de presă.

Domeniul IT este deja cunoscut pentru capacitatea de a putea fi externalizat. De aceea pentru Raiffeisen Bank, decizia de a deschide poziții “fully remote” pentru acest departament a venit firesc, în urma evaluării activității din ultimele luni, precizează compania.

”Pentru colegii noștri care vor să lucreze de acasă, vrem să creăm condiții care să-i facă să se simtă cel puțin la fel de bine ca într-un birou din sediile băncii, indiferent ca lucrează din Timișoara, Iași, Craiova, Pitești sau Sinaia. Iar dacă iși vor dori din când în când sa vina la banca, ii așteptam în birouri sigure și aranjate ca o extensie a zonei de lucru de acasă”, a adăugat Bogdan Pipernea.