VIDEO INTERVIU | Primul magazin din România fără angajați și case de marcat: cum funcționează

Pandemia a accelerat apariția soluțiilor de digitalizare, iar acest trend se observă și-n comerț. În București a fost deschis primul magazin fără case de marcat și angajați în care intri, iei ce-ți trebuie și apoi ieși fără să interacționezi cu nimeni.

În plină pandemie de coronavirus, nu prea e indicat să interacționezi cu oamenii. Și de la această idee au plecat și doi tineri din București care au decis să deschidă primul magazin din România fără case de marcat și angajați. E vorba de Grab&Go, un concept absolut nou chiar și-n partea asta de Europă, după cum susțin cei doi fondatori Teodor Hoaghea și Ovidiu Cherecheș.

Sunt doi oameni care au lucrat în IT și au decis să-și folosească toate cunoștințele dobândite acolo pentru un alt tip de comerț.

Magazinul lor e amplasat în centrul Bucureștiului, chiar pe Calea Victoriei, și a fost inaugurat pe 17 octombrie. Dacă te-ai dus cu gândul la Amazon Go, atunci nu ai greșit cu nimic. Ideea e inspirată de acolo, dar magazinul din România are câteva particularități.

Cum funcționează Grab&Go, primul magazin din România fără case de marcat și angajați

Ca să-ți poți face cumpărăturile din magazinul Grab&Go ai nevoie doar să descarci aplicația magazinului, disponibilă în Android și iOS. Deocamdată, din magazin poți cumpăra doar băuturi precum bere, suc și apă, dar și snacks-uri, iaurturi sau ciocolată. În timp, cei doi fondatori își doresc să aducă și cafea sau sandwich-uri.

Principiul magazinului este simplu: după ce ți-ai făcut cont în aplicație, introduci un card valid, iar de aici încolo pașii sunt simpli pentru că totul funcționează pe bază de scanare de coduri QR. Prin scanarea codului deschizi ușa de la intrare, tot prin scanare de cod QR ai acces și la raftul cu produsele pe care le dorești.

După ce ai ridicat produsul dorit de pe raft, el îți apare automat în aplicație, pe lista de cumpărături. Dacă te răzgândești, trebuie să-l pui la loc și el dispare din listă. Plata o poți face dintr-un singur click sau poți să ieși liniștit din magazin, pentru că banii îți sunt luați din cont automat la 5 minute după ce ai ridicat produsul sau produsele.

Ca să înțelegem mai bine cum funcționează acest magazin, am mers acolo și am stat de vorbă cu fondatorii Teodor și Ovidiu chiar când făceau ultimele pregătiri pentru deschidere.

Ce e și cum funcționează Grab&Go poți vedea în videoul de mai sus. Dacă vrei, poți arunca o privire și pe pagina lor de Facebook. Magazinul îl găsești pe Calea Victoriei 85.

Ciprian Ioana
08:10 19.10.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video