Povestea singurului om ucis de un meteorit e acum confirmată de specialiști

Povestea singurului om ucis de un meteorit e acum confirmată de specialiști

Oamenii de știință au descoperit primele dovezi care arată că o persoană a fost ucisă într-adevăr de un meteorit care a aterizat pe Pământ.

Meteoriții care ajung să aterizeze pe planeta noastră nu sunt un fenomen neobișnuit. Totuși, nu par să existe foarte multe persoane care au murit dintr-o astfel de cauză. De altfel, cercetătorii abia au descoperit primele dovezi credibile din care ne dăm seama că o persoană a murit cu siguranță din cauza unui meteorit care a căzut pe Pământ.

Studiind documentele păstrate în arhivele statului turc, cercetătorii cred că au descoperit cele mai vechi dovezi care sugerează că un meteorit a ucis un om. Potrivit mai multor documente din Directoratul General de Arhive ale Statului al Președinției din Turcia, în data de 22 august 1888, un astfel de obiect spațial a omorât un om și a paralizat un altul pe locul unde se află acum orașul Sulaymaniyah din Irak.

Aceste dovezi ne arată că un om chiar a murit din cauza unui meteorit

La vremea respectivă, autoritățile locale au colectat mărturii oculare despre o „minge de foc” văzută într-un oraș din apropiere. Acest lucru sugerează că un obiect extraterestru a explodat în aer și a creat astfel o ploaie lungă, de vreo 10 minute, de fragmente de rocă. Potrivit unei scrisori care datează din august 1888 și trimisă către guvernul central al Imperiului Otoman, unul dintre fragmente a ucis un bărbat și l-a paralizat pe altul.

Scrisoarea a fost însoțită, de asemenea, de un eșantion din meteorit pentru a confirma relatările martorilor oculari. Cercetătorii speră acum să găsească acest fragment încă păstrat într-o arhivă sau muzeu turc, deoarece ar fi dovada că povestea și presupusa moarte s-au întâmplat cu adevărat.

Un alt caz confirmat în care un meteorit a lovit o persoană a fost în 1954. Atunci, un asemenea fragment a ajuns în casa unei femei din statul Alabama și a lovit-o în șold, pe canapeaua pe care dormea. Vorbim despre singurul caz documentat în care o persoană a fost lovită și rănită de meteoriți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: forbes