Poliția are cea mai bună replică pentru șoferii care merg pe linia de tramvai

Poliția are cea mai bună replică pentru șoferii care merg pe linia de tramvai

Poliția Română le explică șoferilor care merg cu mașina pe linia de tramvai care este, de fapt, legea, într-o postare pe Facebook.

Conflictul recent dintre un șofer de BMW și un vatman care conducea un tramvai a ajuns viral. Mașina a blocat linia pe care mergea tramvaiul. Atunci când culoarea semaforului s-a făcut verde pentru tramvai, șoferul mașinii a refuzat să-i facă loc acestuia, pornind și oprind de mai multe ori pe linia de tramvai. Până la urmă, vatmanul alege să intre intenționat în acesta.

Cel mai probabil, vezi în fiecare zi mașini care circulă pe linia de tramvai. Legea permite acest lucru, însă doar în anumite condiții.

Poliția Română a profitat de ocazie pentru a reaminti cetățenilor care sunt, de fapt, regulile de circulație pentru cei care nu știu dacă pot sau nu să meargă cu mașina pe linia de tramvai. A încercat și o glumă, legată de seria de jocuri dezvoltată de cei de la Rockstar, care îi vizează pe șoferii cu stiluri de condus mai apropiate de cele din GTA decât de cele din traficul obișnuit.

GTA VI va fi lansat pe consolă, nu pe linia de tramvai”, a menționat Poliția Română pe Facebook.

Când ai voie să circuli cu mașina pe linia de tramvai

„Șoferii pot circula pe linia de tramvai doar atunci când drumurile au cel mult două benzi pe sens și o a treia bandă pe care este amplasată linia tramvaiului, cu obligația să-i lase liberă calea, când acesta se apropie”, explică Poliția Română în postare.

În cazul șoferului de BMW care a intrat în conflict cu vatmanul de tramvai, acesta nu respecta legislația rutieră în acel moment. Acesta a fost sancționat de polițiști pentru incidentul în care a mers cu mașina pe linia de tramvai. A rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile și a primit o amendă de 2.230 de lei.

Citește și: