Patru tipuri de români care lucrează de acasă în perioada asta

Patru tipuri de români care lucrează de acasă în perioada asta

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) recomandă ca firmele să permită angajaților să lucreze de acasă. Și o parte din forța de muncă din România e norocoasă, poate lucra de-acasă. Pentru ea mi-am imaginat câteva scenarii în care fac asta – în fața laptopului.

Statul acasă pe o perioadă nedeterminată este un concept destul de nou pentru mulți dintre noi, mai ales că nu este tocmai o vacanță. Unii continuă să lucreze în confortul de acasă, însă  biroul arată diferit pentru fiecare. Și nu mă refer aici strict la mobilier sau la decor, ci mai mult la diferitele stiluri și moduri de lucra.

Unii preferă să stea pe canapea înconjurați de ronțăieli, alții încearcă să păstreze atmosfera de la lucru, ca să nu se simtă distrași. Și probabil că acum ți-ar prinde bine niște sfaturi de la freelanceri care deja lucrau de-acasă, în mare parte din timp. În rest, erau la o cafenea, eventual, sau la un hub. Dar, ca să n-o mai lungesc, îți las mai jos patru ilustrații care prezintă probabil cele mai comune tipuri. Cu siguranță te regăsești și tu într-una din ele.

Animalele de companie se bucură cel mai tare că stăpânii rămân pe acasă

acasa pets

Dacă și tu ți-ai făcut provizii și te-ai băgat în ele fără măsură, să știi că nu ești singurul și te înțeleg

acasa provizii

Volumul de lucru rămâne constant și vrei să fii la fel de responsabil și implicat. Dar nu-ți mai găsești poziția aia bună și nu înțelegi de ce te doare spatele

acasa spate

S-a închis sala, nu poți părăsi domiciliul, dar trebuie să rămâi activ

acasa sala

Într-o notă ceva mai serioasă, dacă ești în situația în care poți lucra de acasă, bucură-te de asta. Nu pentru că ești cvasi-izolat la domiciliu, ci pentru că alți angajați din România fie vor ajunge șomeri, fie intră în șomaj tehnic cu 75% din salariu. Este o perioadă dificilă, dar societatea și lumea per total nu se vor opri aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: