Cea mai utilă opțiune de pe iPhone care-ți ține conturile și parolele în siguranță

Cea mai utilă opțiune de pe iPhone care-ți ține conturile și parolele în siguranță

iPhone-ul tău vine cu o opțiune care îți protejează mai bine conturile și parolele decât o pot face telefoanele cu Android.

Un utilizator Reddit a descoperit o funcționalitate de care e posibil să nu fi știut până acum. Într-o postare pe platformă, acesta îți arată ce se întâmplă, de fapt, când vrei să faci un screenshot unor parole. În cazul în care intri în meniul cu parolele tale și încerci să faci un screenshot, acestea dispar automat din imaginea rezultată.

Utilizatorul a postat și o fotografie cu iPhone-ul său care să-ți arate cum stă toată treaba.

iphone screenshot parole

Numele de utilizator este cenzurat în mod intenționat, însă, după cum poți vedea, câmpul unde ar trebui să se afle parola este complet gol, ca și cum nu ar exista nimic acolo.

Cum te ajută iPhone-ul tău să nu-ți fie furată parola

Această opțiune este menită să-ți ofere un plus de protecție în ceea ce privește parolele tale. În cazul în care faci un screenshot unei parole, fotografia rămâne apoi în galeria foto din telefonul tău. Mai mult, în cazul în care galeria telefonului tău este sincronizată cu un serviciu de stocare în cloud, de tip Google Photos, situația se complică și mai tare. De acolo, este extrem de ușor ca fotografia cu datele tale de autentificare să ajungă în mâinile nepotrivite.

E posibil ca această funcționalitate să fie mai mult o bătaie de cap pentru utilizatorii care vor să împărtășească mai ușor parole cu persoane de încredere. Totuși, opțiunea de pe iPhone este, evident, în interesul lor, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să găsească altă modalitate, mai sigură, de a împărtăși parole cu alții. E clar că cel mai sigur ar fi să nu dai parolele tale nimănui. Însă dacă este cazul, trimiterea unui screenshot cu acestea nu este nici pe departe cea mai sigură modalitate de a face acest lucru.

Citește și: