Organizația Mondială a Sănătății avertizează că urmează o altă criză pandemică

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că urmează o altă criză pandemică

Experții spun că „oboseala pandemică” determină creșterea numărului de cazuri confirmate de COVID-19 în anumite părți din Europa, relatează CNBC.

Numerele de infectări sunt în creștere atât în ​​Franța, cât și în Spania. În unele situații, numărul de cazuri noi depășește numărul maxim din aprilie. Ambele țări chiar au depășit numărul pe cap de locuitor din SUA.

Oficialii suspectează a fi cauza întoarcerea Franței la turism – permițând în special turiștilor străini să viziteze țara. Acesta ar fi unul dintre motive, precum și Spania care s-a grăbit să deschidă total granițele.

„Avem o situație foarte gravă care se desfășoară în fața noastră”, a declarat directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, relatează BBC, adăugând că numerele alarmante „ar trebui să servească ca un apel de trezire pentru noi toți, deoarece virusul este încă aici”.

Lupta este departe de a se fi terminat. Ne apropeim rapid de un milion de vieți pierdute global, ca urmare a coronavirusului

De asemenea, s-ar putea să intrăm din nou direct în vărful unei crize, poate mai puternică decât cea de până acum – „Există câteva tendințe îngrijorătoare pe care începem să le vedem. Ceea ce este cu adevărat îngrijorător, cred, pentru noi, este nu numai că observăm o creștere a numărului de cazuri, dar vedem o creștere a spitalizărilor. Vedem creșteri ale cazurilor de terapie intensivă”, a declarat Maria Van Kerkhove, șeful unității de boli emergente a OMS, citată de CNBC.

Mai multe state americane înregistrează, de asemenea, o creștere, potrivit rapoartelor recente. Oficialii au avertizat că această toamnă ar putea arăta deosebit de rău, având în vedere sezonul gripal care se apropie rapid. „Nici măcar nu am apucat să începem sezonul gripal, așa că suntem îngrijorați de faptul că aceste numere tot mai mari de spitalizare și de terapie intensivă vor suprasolicita un sistem deja împovărat”, a declarat Van Kerhove pentru CNN.

Dar există o speranță crescută că primele vaccinuri vor fi disponibile la începutul anului 2021, despre care mulți experți spun că sunt singura cale de ieșire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: