Omul care se ceartă cu NASA despre viața care ar exista pe Marte

Omul care se ceartă cu NASA despre viața care ar exista pe Marte

Cercetătorii nu au găsit încă nicio dovadă de viață pe orice altă planetă, inclusiv pe Marte. Dar acest lucru nu a împiedicat unii oameni de știință să facă afirmații extravagante și să publice „dovezi” ale existenței unei prezențe microbiologice pe Planeta Roșie.

Auto-intitulatul neurobiolog Rhawn Gabriel Joseph este convins că viața există deja pe Marte și Venus și că avem deja dovezi.

Joseph a început pentru prima dată să facă experimente și o serie de teste în anii ’70. În timp ce landerul de pe Marte nu a găsit o cantitate semnificativă de molecule organice, unii oameni de știință, printre care și cercetătorul NASA Gilbert Levin, au crezut că rezultatele au confirmat într-adevăr existența pe Marte.

NASA a respins toate aceste afirmații, declarând că experimentele „nu au furnizat dovezi clare pentru prezența microorganismelor vii în sol în apropierea locurilor de aterizare”.

Cum ar fi putut ajunge viața pe Marte

Joseph s-a bazat pe cercetările acestui grup de cercetători și a afirmat că viața a fost adusă în cosmos printr-un proces numit „panspermia”, o teorie care sugerează că viața în spațiu a fost „însămânțată” cu microbi transportați de praf și meteori.

De-a lungul deceniilor, Joseph a încercat să-și convingă colegii să-l publice într-o revistă de astrobiologie.

El a mers chiar până la crearea propriului său jurnal, pe care îl numește „Journal of Cosmology”, probabil o încercare de a-și face munca să pară mai legitimă. Jurnalul nu este mai mult decât un site web învechit unde a publicat declarații făcute de Richard Hoover, un alt fost om de știință al NASA, care a sugerat că am descoperit bacterii fosilizate în spațiu. E încă o afirmație pe care NASA o infirmă.

În 2014, Joseph a încercat chiar să dea în judecată NASA, pentru că a examinat un „organism biologic”, pe care l-a descoperit roverul Opportunity, pe suprafața lui Marte. El a afirmat că roverul a găsit o „un fel de ciupercă, un organism compus format din colonii de licheni și cianobacterii și care pe Pământ este cunoscut sub numele de Apothecium”. S-a dovedit a fi o simplă piatră.

Pe baza dovezilor fotografice formate din imagini albe și negre alb, Joseph susține că landerul Venera 13 din Rusia a găsit dovezi despre viață pe Venus în 1982. Lucrarea este încă online. Deși este amuzant să asculți teorii conspiraționiste de genul acesta, astrobiologii nu prea sunt amuzați: „Simt că acești tipi tocmai au otrăvit întregul domeniu”, a declarat pentru Paul Myers, biolog de dezvoltare la Universitatea din Minnesota, pentru CNET.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: