Oamenii au potențial de regenerare nervoasă și această celulă conține secretul

Oamenii au potențial de regenerare nervoasă și această celulă conține secretul

Oamenii de știință au descoperit un nou tip de celulă imunitară care ar putea salva celulele nervoase pe moarte și ar putea inversa procesul de deteriorare a fibrelor nervoase.

Într-un studiu publicat în revista Nature Immunology, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio și Universitatea Michigan au descoperit o linie de celule imune, prezentă atât la șoareci, cât și la oameni, care ar putea repara leziunile nervoase.

“Acest subgrup de celule imune secretă factori de creștere care sporesc supraviețuirea celulelor nervoase după leziuni traumatice ale sistemului nervos central. Stimulează fibrele nervoase deteriorate pentru a putea crește din nou în sistemul nervos central, ceea ce este cu adevărat fără precedent”, a declarat Benjamin Segal, profesor și președinte al departamentului de neurologie de la Colegiul de Medicină din Ohio.

În viitor, această linie de cercetare ar putea duce în cele din urmă la dezvoltarea de noi terapii pe baza de celule care restabilesc funcțiile neurologice pierdute într-o serie de condiții, a adăugat el.

Există speranță pentru cei care au suferit accidente vasculare cerebrale

Noua celulă imună descoperită, cunoscută sub numele de granulocit, ar putea ajuta pe cei care au suferit accidente vasculare cerebrale, leziuni ale coloanei vertebrale și boli neurologice, cum ar fi scleroza multiplă și boala Lou Gehrig.

Granulocitele sunt celule albe din sânge cu granule mici care conțin proteine. Celula specială descoperită de cercetători arată ca un neutrofil imatur – o celulă care ajută la combaterea infecțiilor –dar în schimb promovează regenerarea nervilor.

“Am constatat că acest neutrofil pro-regenerativ promovează repararea în nervul optic și măduva spinării, demonstrând relevanța sa în compartimentele sistemului nervos central și în populațiile neuronale. O linie celulară umană cu caracteristici ale neutrofilelor imature a prezentat, de asemenea, capacitate neuro-regenerativă”, a declarat Andrew Sas, profesor asistent în departamentul de neurologie din statul Ohio.

Oamenii de știință au testat noile celule injectându-le în șoareci care au suferit leziuni ale nervului optic sau ale fibrelor nervoase. Șoarecii au crescut fibre nervoase noi pentru a le înlocui pe cele deteriorate.

“Tratez pacienți care au deficite neurologice permanente și trebuie să facă față simptomelor debilitante în fiecare zi. Posibilitatea de a inversa aceste deficite și de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu tulburări neurologice este foarte interesantă ”, a spus Segal.

Cercetătorii au spus că intenționează să studieze în continuare efectele celulei, astfel încât să poată fi utilizate într-o zi la pacienții umani.

Descoperirile ar putea duce în cele din urmă la dezvoltarea de noi imunoterapii care inversează daunele nervoase centrale și restabilesc funcțiile neurologice pierdute într-un spectru larg de boli.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: