Noul tip de super fibră optică e testat în Noua Zeelandă. La ce va fi bună, de fapt?

Noul tip de super fibră optică e testat în Noua Zeelandă. La ce va fi bună, de fapt?

Chorus a lansat Hyperfibre, generația următoare în tehnologia broadband, în Noua Zeelandă.

Hyperfibre va fi disponibil pentru mai mult de trei milioane de oameni din Noua Zeelandă, schimbând fundamental posibilitățile pentru modul în care trăiesc, muncesc și se joacă, spune compania.

După o lansare inițială în anumite regiuni, inclusiv Queenstown, Wanaka și Cromwell, în februarie anul acesta, Chorus a confirmat că Hyperfibre va fi acum disponibilă pentru aproape trei milioane de clienți din orașele din toată țara.

Ce este noua superfibră, Hyperfibre?

Această tehnologie ultrarapidă de bandă largă cu fibră se mândrește cu viteze de încărcare și descărcare simetrică crescute dramatic și cimentează Noua Zeelandă printre țările de top la nivel internațional care să ofere broadband mai rapid decât un gigabit pe secundă.

“Hyperfibre dezlănțuie o nouă eră a hiperconectivității, permițând companiilor să inoveze și să-și supraîncarce operațiunile digitale. A putea oferi acces la peste 3 milioane de neozeelandezi începând de astăzi este o dezvoltare incredibilă pentru țară.”
Ed Hyde, chief customer officer al Chorus

Lansarea Hyperfibre vine într-un moment în care casele neozeelandezilor consumă mai multe date decât oricând, odată cu creșterea popularității streamingului video de înaltă definiție, stocarea în cloud, jocurile avansate și multiplele dispozitive conectate.

“Hyperfibre este văzută ca fiind ideală pentru organizațiile cu nevoi exigente, critice de acces la date. Clienții timpurii văd deja avantajele. Vitezele pe care le putem oferi în aceste zile sunt cu adevărat uimitoare.”
Taryn Hamilton, director executiv Vocus

Aceste activități online, combinate cu mai mulți oameni care lucrează și învață de acasă, au înregistrat o triplare a utilizării medii lunare a datelor pe gospodărie, în mai puțin de cinci ani.

Hyde spune că produsul întărește rețeaua superioară de bandă largă pe care Chorus a construit-o și este încântat de ceea ce permite lansarea Hyperfibre pentru toți clienții din Noua Zeelandă.

“Hiperfibra este următoarea evoluție în acest ecosistem digital și va oferi o platformă pentru multe generații pentru a inova, trăi și juca. Întărește cu adevărat valoarea fibrelor ca tip de conexiune în bandă largă și arată cât de aproape este rețeaua de a-și depăși limitele”.

Etichete: