Noi detalii despre PlayStation 5: diferențele față de PS4 sunt mai multe decât ai crede la prima vedere

Noi detalii despre PlayStation 5: diferențele față de PS4 sunt mai multe decât ai crede la prima vedere

Toate detaliile despre PlayStation 5 le vom putea afla abia când consola va ajunge în magazine, la finele acestui an. Între timp însă, au mai scăpat online câteva particularități interesante.

Sony a folosit o interfață similară pentru PlayStation 4 și PlayStation 3, pentru a facilita tranziția de la o consolă la alta și pentru că utilizatorii erau încântați de ea. Când vine însă vorba de PS5, se pare totuși că lucrurile se vor schimba radical.

În timp ce conferința de acum câteva zile a celor de la Sony a răspuns la toate întrebările despre jocuri și hardware, foarte mulți sunt curioși care sunt particularitățile software menite să te atragă. Mai multe detalii despre aceste particularități au fost comunicat într-o postare pe LinkedIn a lui Matt MacLaurin, directorul diviziei de design a interfeței pentru PlayStation în cadrul Sony.

Oficialul a atras atenția asupra faptului că vom vorbi despre o reinventare în proporție de 100% a interfeței de PS4, cu includerea unor concepte noi foarte diferite, comparativ cu cea am experimentat în trecut de la Sony.

Din păcate, MacLaurin nu a oferit prea multe detalii despre ceea ce urmează să vezi când pornești un PlayStation 5, dar a insistat pe faptul că interfața va fi una pragmatică, orice ar însemna asta. În plus, va fi construită în jurul unui nou limbaj vizual, cu accent pe viteza de navigare. ”Cele mai importante sunt scopurile legate de experiență, care se măsoară în milisecunde pe parcursul întregii interfețe a utilizatorului”.

Este important de reținut că accentul pe viteză nu este o exagerare. Ca referință, PS5 va ascunde la interior un SSD de mare viteză creat de la zero pentru consolă. Acesta ar ar trebui să fie mai rapid decât majoritatea SSD-urilor pe care le găsești în PC-uri și, cel mai important, mai rapid decât mediul de stocare din Xbox Series X. În ceea ce privește posibilitatea unei console complet negre, directorul a răspuns ”probabil” la întrebare unui fan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: