Nike vrea să apreciezi acești adidași făcuți din gunoaiele fabricilor sale

După producătorii de suc, producătorii de pantofi sunt ținta criticilor cu privire la impactul asupra mediului. Nike încearcă acum să facă lucrurile mai bune cu adidași speciali. Și sunt speciali, pentru că sunt creați din gunoaiele produse de fabrici. Arată însă ca niște creații desprinse din filme SF retro.

Nike Space Hippie, numele noii colecții de pantofi sport, e un joc de cuvinte. „Spațiul” la care face referire compania e, de fapt, spațiul din fabricile sale, unde sunt creați atât pantofi, cât și munți de gunoaie rezultați din acest proces. Acum gunoiul devine material de bază pentru adidașii aceștia.

Producătorul a anunțat patru modele. Toate sunt create la fel, doar designul diferă. Nu există un preț pentru ele, deocamdată, dar nu te aștepta să fie prea ieftini, chiar dacă scopul lor e unul nobil.

Compania susține că a creat această colecție și cu scopul de-a închide cercul producției și folosirii de pantofi sport. Teoretic, ar trebui și aceștia să fie reciclați la un moment dat, dar până atunci Nike și-a reciclat gunoiul ca să-i producă.

Adidași Nike din gunoi, dar nu chiar de aruncat la gunoi

Nike Space Hippie 04
Nike Space Hippie 04
Nike Space Hippie 01
Nike Space Hippie 01
Nike Space Hippie 02
Nike Space Hippie 02
Nike Space Hippie 03
Nike Space Hippie 03

Nu e prima companie care să încerce să recicleze, cumva, tot ce risipește. Sau să recicleze chiar plasticul din oceane. De exemplu, Adidas a anunțat, în vara lui 2019, pantofi sport creați din plasticul din oceane. Cei de la Nike arată însă un pic mai bine.

Deocamdată, compania a lansat această colecție cu un scop destul de pragmatic: dacă lumea chiar vrea așa ceva. E o zonă în care niciun mare sau mic producător n-a dat lovitura, așa că e posibil ca toată discuția despre reciclare să nu însemne nimic, dacă nu-s dispuși clienții să folosească și așa ceva.

De cealaltă parte, când vine vorba de preț, dacă seria Space Hippie va fi scumpă, atunci nu te aștepta să devină noua modă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: