Câtă energie consumă Netflix pentru a-ți livra filmele și serialele preferate

Câtă energie consumă Netflix pentru a-ți livra filmele și serialele preferate

Netflix e un gigant în zona de streaming video, dar cantitatea de energie consumată pentru a-ți livra filmele și serialele este uriașă.

Din când în când, giganții ca Netflix trebuie să mai vină și cu cifre care arată cam ce se întâmplă „în culise”. Recent, a publicat o listă cu producțiile pe care le-a dat jos de pe platformă la cererea guvernelor din diverse țări, o listă pe care o găsești AICI.

La pachet, însă, a venit și cu cifrele legate de energia consumată pentru a-ți livra filmele și serialele preferate. Sau, cu alte cuvinte, câte resurse ale planetei sunt consumate pentru a susține un astfel de business.

Câtă energie consumă Netflix

Consumul total de energie al Netflix în 2019 a fost de 451.000 MWh. Adică suficient de mult încât să alimenteze în jur de 40.000 de locuințe din Statele Unite pentru un an întreg. Cifrele au fost făcute publice într-un raport pus la dispoziția autorităților americane din domeniu.

Aceste date sunt împărțite în două categorii: consumul efectiv de energie al platformei și puterea de care are nevoie Netflix pentru a-și livra conținutul prin terți precum Amazon Web Services sau Google Cloud. Gigantul american insistă că tot acest acest consum a respectat regulile legate de reducerea amprentei de carbon și a plătit pentru certificatele de mediu obținute de la autorități.

Remarcabilă este, însă, creșterea consumului de energie față de 2018 – e vorba de o majorare cu 84%. Practic, acest ritm de creștere l-a întrecut pe cel al numărului de abonați. Nu înseamnă, cu alte cuvinte, că și numărul userilor a crescut la fel. În 2019, Netflix a reușit să-și crească baza de abonați cu 20%, ajungând la peste 167 de milioane la nivel mondial.

Ce face compania pentru planetă

Cu un consum de energie atât de mare, Netflix se vede obligat să vină și cu câteva proiecte prin care să arate că are grijă de mediu. Susține că sprijină proiecte de energie regenerabilă în 20 de țări printre care SUA, Canada, Brazilia, Mexic, China, India și Turcia.

De precizat că datele referitoare la consumul de energie nu implică energia consumată de utilizatori atunci când stau pe Netflix. E vorba doar de ce consumă platforma pentru a-ți livra serialele și filmele.