03 apr. 2020 | 10:39

NASA a făcut cel mai important anunț: cum o să trimită oameni pe Marte

ACTUALITATE
NASA a făcut cel mai important anunț: cum o să trimită oameni pe Marte

După misiunea către Lună din anii ’60, NASA vrea acum să pună primii oameni pe Marte. În ciuda vremurilor dificile pe care le trăim, planul Agenției arată că lucrurile trebuie să meargă înainte.

NASA vrea să trimită oameni, din nou, pe Lună, dar miza mai mare este Marte. Jim Bridenstine, administrator NASA, a explicat ce presupune programul Artemis prin care ar putea fi trimiși oameni pe Marte.

Oamenii trimiși pe Lună este un plan pentru 2024. Misiunea cu echipaj uman către Marte ar marca cei 50 de ani de când oamenii au ajuns prima dată pe Lună.

„După 20 de ani de viaţă continuă pe orbita joasă a Pământului, suntem în prezent gata pentru următoarea mare provocare a explorării spaţiale – dezvoltarea unei prezenţe continue pe şi în jurul Lunii.”
Jim Bridenstine

Luna e folosit ca loc de cercetare pentru Marte

Misiune-NASA-plecare-Marte

Bridenstine a spus că, în următorii ani, Artemis va servi drept steaua polară a misiunii în timp ce miza e ajunsul pe Marte. Luna va fi astfel folosită ca loc de cercetare a mecanismelor prin care ar putea fi trimiși oameni pe Marte și acolo să fie construită o colonie.

Potrivit NASA, mobilitatea este „elementul de bază” necesar pentru o prezenţă continuă a astronauţilor pe Lună. Agenţia îşi propune să prezinte un vehicul de teren selenar.

Proiectat pentru a fi complet locuibil, vehiculul ar permite echipajelor să realizeze călătorii pe suprafaţa Lunii de până la 45 de zile. Pentru misiuni mai scurte, un habitat selenar ar putea adăposti până la patru membri ai echipajului, notează Agerpres. Programul Artemis îşi propune să utilizeze Luna ca spaţiu de testare pentru misiuni de explorare cu echipaj uman trimise mai departe în sistemul solar.

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi în cadrul programului Artemis al NASA. Este al doilea cel mai mare număr de aplicaţii primite în istorie pentru participarea la un program spaţial.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele