NASA a decis cu cine va pune internet 4G direct pe Lună

NASA a decis cu cine va pune internet 4G direct pe Lună

În curând, astronauții plecați în misiuni lunare nu vor mai avea nicio scuză să nu răspundă la mesajele lor.

NASA a acordat companiei Nokia of America 14,1 milioane de dolari pentru a implementa o rețea celulară pe Lună. Grantul face parte din contractele în valoare de 370 milioane dolari semnate în cadrul selecțiilor “Tipping Point” ale NASA, menite să promoveze cercetarea și dezvoltarea pentru explorarea spațiului.

Cum ajunge rețeaua 4G ajunge pe Lună

Planul Nokia este să construiască o rețea 4G / LTE și, în cele din urmă, să treacă la o rețea 5G, la fel ca noi toți. Va fi “primul sistem de comunicații LTE / 4G din spațiu”, potrivit anunțului NASA.

“Sistemul ar putea sprijini comunicațiile de pe suprafața lunară la distanțe mai mari, viteze crescute și ar oferi mai multă fiabilitate decât standardele actuale”, se mai arată în anunț.

“Sistemul s-ar extinde și la navele spațiale”, a declarat Jim Reuter, administrator asociat al Space Technology Mission Directorate a NASA. “Cu finanțarea NASA, Nokia va analiza modul în care tehnologia terestră ar putea fi modificată pentru mediul lunar pentru a sprijini comunicațiile fiabile și de mare rată”.

Brațul de cercetare Nokia, Bell Labs, a furnizat mai multe detalii într-un thread Twitter. Compania intenționează ca rețeaua să susțină funcționarea fără fir a roverilor lunari și a navigației, precum și transmiterea de videoclipuri.

Rețeaua este construită pentru a fi compactă și eficientă, precum și “special concepută pentru a rezista condițiilor extreme de temperatură, radiații și vid ale spațiului”.

Potrivit UPI, NASA a declarat într-o transmisiune live că rețeaua se va extinde la nave spațiale și va contribui la dezvoltarea tehnologiei potrivite pentru lună.

Deși nu există detalii despre cronologia acestui proiect, totul pare să susțină obiectivul NASA de a avea o bază lunară pe Lună până în 2028, a declarat administratorul NASA Jim Bridenstine în difuzare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: